Σκηνικό έντασης καταγράφηκε στη Βουλή πριν από λίγη ώρα μεταξύ του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και ζήτησε να πάρει τον λόγο με την ολοκλήρωσή τους.

Ο κ. Τασούλας του εξήγησε ότι δεν μπορεί στην παρούσα φάση να του δώσει το λόγο εκτός διαδικασίας αφού αυτό δεν προβλέπεται στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως είναι η συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων. Ο κ. Τσίπρας επέμεινε να ζητάει να μιλήσει, θέλοντας προφανώς να αναφερθεί στη χθεσινή γενική απεργία και στο επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Σώματος να του κλείσει το μικρόφωνο πριν αναπτύξει τα όσα θα έλεγε. «Θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό που κάνατε σήμερα» άρχισε να του φωνάζει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Τασούλα να του απαντάει πως «Δεν θα μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού».

«Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας; Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώστε την φωνή της αντιπολίτευσης στο ναό της Δημοκρατίας όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη» ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δεν μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών. Η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.