Τέσσερις πολύπειροι Έλληνες πολιτικοί που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της διπλωματίας αναμένεται να δώσουν το παρών στο Ετήσιο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας που οργανώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το τριήμερο 18 έως 20 Ιουνίου. Ειδικότερα, στην παραθαλάσσια πόλη της γειτονικής χώρας αναμένεται να βρεθούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη καθώς επίσης και ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (αλλά και πάλαι ποτέ ΥΠΕΞ) κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το φόρουμ, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από περισσότερες των 40 χωρών, (η πλειονότητα των οποίων θα εκπροσωπηθεί είτε σε επίπεδο αρχηγών κρατών, είτε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών). Είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί για πέρυσι αλλά λόγω της πανδημίας είχε αναβληθεί, ενώ την έναρξή του θα κηρύξει με ομιλία ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όσον αφορά τέλος τη θεματολογία, θα είναι αρκετά μεγάλη και θα ξεκινάει από την αντιμετώπιση του προσφυγικού και τα προβλήματα των Βαλκανίων και θα φθάνει μέχρι τις διατλαντικές σχέσεις και την τρομοκρατία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.