Το ενδεχόμενο να καταργηθεί το ωράριο κυκλοφορίας απέκλεισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Τετάρτη (9/6) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθαρίζοντας πως μιλάμε για διεύρυνσή του. Διευκρινίζοντας πως δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία, εστίασε στο εργασιακό νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με τις οποίες εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία που ανάγεται στη δεκαετία του ’80».

Πελώνη: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία 

«Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή περιμένουμε την εισήγηση της για τη διεύρυνση του ωραρίου και της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ εξηγώντας «Νομίζω πρέπει να συζητάμε για διεύρυνση, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα.

«Μιλάμε, αποσαφήνισε για διευκολύνσεις σε ανθρώπους που έχουν πλήρως εμβολιαστεί. Όπως είπε χθες κι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανοίξει επί της ουσίας το θέμα των διευκολύνσεων αν δεν δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικες για πρόσβαση στο εμβόλιο» ξεκαθάρισε. «Ένα ζήτημα είναι οι διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα, άλλο η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων όπως οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, περιμένουμε τη γνωμοδότηση της επιτροπής βιοηθικής» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ήδη μπορεί να τυπώνεται ή κάποιος να έχει στο κινητό του. Σχολίασε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη που έγινε ευρωπαϊκός κανόνας και είχε λοιδορηθεί. 

Υπενθύμισε ότι αύριο Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 25-29 και την επόμενη εβδομάδα για τις ηλικίες 18-24.

«Μέχρι 19 Ιουνίου self tests από τα φαρμακεία»

«Υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό για διανομή των self tests μέχρι 19 Ιουνίου και προφανώς πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο. Αν γίνει κάτι διαφορετικό θα εκληφθεί ως εκβιασμός από το συγκεκριμένο σύλλογο» διευκρίνισε όταν ερωτήθηκε για τη δήλωση του γενικού γραμματέα του Συλλόγου Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης στον ΣΚΑΪ. «Θα συζητήσουμε και τα θεσμικά ζητήματα των φαρμακοποιών, αλλά δεν είναι η ώρα εν μέσω πανδημίας» υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη.

«Η κυβέρνηση θα ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία με τα φαρμακεία, ωστόσο αν αυτό δεν είναι εφικτό θα βρεθούν άλλοι τρόποι διανομής» τόνισε.

Πελώνη: «Προοδευτικό» το εργασιακό νομοσχέδιο 

Για το εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με τις οποίες εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία του ’80.  

«Προφανώς δεν μπορούμε να πάμε στις επόμενες δεκαετίες με νομοθεσία του 1980 δίνει λύσεις σε ζητήματα της πραγματικής ζωής  και των πραγματικών εργαζομένων, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στις εξελίξεις και να ανακαλύπτουμε τώρα την Αμερική» είπε η Αριστοτελία Πελώνη εστιάζοντας σε ζητήματα αδήλωτης εργασίας, αδήλωτων ή απλήρωτων υπερωριών προοδευτικές μεταρρυθμίσεις όπως νέες άδειες που θεσμοθετούνται, όπως οι ρυθμίσεις για αντιμετώπιση σεξουαλικής παρενόχλησης, δίνεται δυνατότητα στον εργαζόμενο εφόσον το θελήσει, για εναλλακτικό τρόπο στις υπερωρίες τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας για να συμφιλιώσει την προσωπική με την επαγγελματική του ζωή. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα βάλει όλα στο ίδιο τσουβάλι διαστρεβλώνοντας» ανέφερε η κ. Πελώνη. «Άλλο οι υπερωρίες, άλλο η διευθέτηση του χρόνου εργασίας» είπε.

Επεσήμανε τέλος ότι δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού, καθώς, όπως είπε, ο προηγούμενος έγινε πριν από έξι μήνες και ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συνεχών αλλαγών.  

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.