«Η ιστορία αποτελεί για έναν λαό τον θεματοφύλακα των μεγάλων πράξεων που έχουν διαδραματιστεί», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο.

«Η ιστορία είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του παρελθόντος. Αποτελεί για έναν λαό τον θεματοφύλακα των μεγάλων πράξεων που έχουν διαδραματιστεί, αλλά και τον αδέκαστο κριτή των σφαλμάτων και των συμφορών που έχουν προκληθεί.

Το ηρωικό “όχι” που αναφώνησε η Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μας καλεί να αναζητήσουμε τη γόνιμη αναλογία στη σημερινή εποχή. Σήμερα, που πολλοί καταχρώνται την ελληνική ιστορία μέσα από ανέξοδους λεονταρισμούς, το παράδειγμα του αυθεντικού ηρωισμού των προγόνων μας που πολέμησαν τους εισβολείς, πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί.

Οι νικητές του σύγχρονου οικονομικού πολέμου θα προέλθουν από το στρατόπεδο της συλλογικής, πειθαρχημένης και σκληρής δουλειάς, της υπέρβασης των αδυναμιών και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Αυτό είναι και το μήνυμα εθνικής ευθύνης στις κρίσιμες στιγμές: η νίκη επί του κακού μας εαυτού, η πειθαρχία και η ενότητα. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να δώσουμε σήμερα με όλες τις δυνάμεις μας. Αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης

Παράλληλα, παρουσία των υπαρχηγών του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχων Αθανάσιου Χονδρονάσιου και Βασιλείου Σιέττου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου του Λιμενικού, η εκδήλωση εορτασμού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πλοίαρχος του Λιμενικού Νίκος Λιαράκος, τον οποίο πλαισίωσε η χορωδία του ιερέα του σώματος, σημαιοφόρου Δημήτριου Βαρσαμίδη, ψάλλοντας εκκλησιαστικούς ύμνους.