«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός ορίων και ελέγχου η μετανάστευση, το παρεμπόριο και η εγκληματικότητα, ενώ παρατηρείται εγκατάλειψη υποδομών και έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών της Αθήνας. Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα «βιτρίνας», στα οποία πρωτοστατεί η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη» επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε διαδικτυακή συζήτηση με φορείς και στελέχη του κινήματος από την Α’ Αθήνας.

Όσο αφορά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας, πρότεινε να συγκροτηθούν οργανωμένες μονάδες για να τα καταγράφουν, να γίνεται προσεγμένη ιχνηλάτηση και πάνω από όλα να προωθείται ο εμβολιασμός. «Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με αυτό» όπως είπε, προσθέτοντας ότι το μεταναστευτικό αποτελεί κομβικό και καθοριστικό ζήτημα αφού «το κέντρο της Αθήνας γκετοποιείται».

Αναφερόμενη στην αυξανόμενη εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά επεσήμανε ότι συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν σε γειτονιές όπως είναι ο Άγιος, ο Κολωνός, τα Σεπόλια, η πλατεία Βικτωρίας και η πλατεία Αμερικής, που αποτελούν κάποιες από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών.

«Δεν αρκούν οι περιπολίες ή οι περιστασιακές έφοδοι στις γειτονιές αυτές. Είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της Αθήνας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, όπως είπε. Οι πολίτες της Α’ Αθήνας είναι φοβισμένοι και oργισμένοι. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τον λαϊκισμό, τον ρατσισμό, τη βία. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες, παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της πρωτεύουσας. Εμείς δημιουργούμε μια task force γι’ αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας».

Γεννηματά: Τι είπε για Ταμείο Ανάκαμψης και «κοινωνικό συμβόλαιο»

Τέλος, αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα που θα εισρεύσουν απ’ αυτό, τόνισε πως λείπει ο κύριος στόχος για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου χώρας. «Δικός μας στόχος είναι μια νέα αντίληψη για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας. Στόχος μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

«Ανάπτυξη με κοινωνική προστασία», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και τόνισε: «Ο ένας είναι ο δρόμος της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί το περίφημο «Green Deal» σε άλλο ένα, απαρχαιωμένο οικονομικό deal, πελατειασμού και συντήρησης. Δεν θα ξεπεράσουμε τη διπλή κρίση με συντηρητικές πολιτικές που μας πάνε δεκαετίες πίσω. Ο άλλος είναι ο δικός μας δρόμος του Κινήματος Αλλαγής. Το δικό μας αφήγημα έχει στο κέντρο ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που δημιουργεί παραγωγή με προστιθέμενη αξία και εξαγωγές, αντιμετωπίζει τις ανισότητες και εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση. Σας καλούμε να συγκροτήσουμε στη βάση αυτή μια νέα Εθνική Παραγωγική Συμμαχία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν και θα κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή στην Ελλάδα».