Συντονισμένη απόπειρα κατάργησης του προγράμματος «Διαύγεια» από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταγγέλλει με ανάρτηση του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του ΠαΣοΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου «παρεισέφρησε κατά λάθος», που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα ανοιχτά δεδομένα,  ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει «αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους».

«Η Κυβέρνηση που πρόσφατα κατήργησε την αξιοκρατία στο κράτος επαναφέροντας τον σκληρό κομματισμό στην αξιολόγηση, στις προαγωγές, τώρα καταργεί και την διαφάνεια. Με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμειώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας» αναφέρει ο πρώην υπουργός.

«Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου – γενικής εφαρμογής – που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους» σημειώνει ο κ. Ραγκούσης.

«Το σημερινό ΠαΣοΚ που συνήργησε στο νομοθετικό και αξιακό ανοσιούργημα του κ. Μητσοτάκη, με το οποίο παύθηκαν οι μοναδικοί αξιοκρατικά επιλεγμένοι διευθυντές στη δημόσια διοίκηση, θα συμπράξει και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε;» υπογραμμίζει.