Την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έκανε γνωστή ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας σήμερα στον Real FM.

«Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα ψηφίσω όχι. Κι αυτό είναι αποσυνδεδεμένο από τη γενικότερη αντίληψη που έχω ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές. Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο το να μου ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης το κυβερνητικό σχήμα. Έχει την ισχύ, το ίδιο, να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις και να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι θα κινηθεί με γνώμονα την πολιτική σταθερότητα. «Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα σκεφτώ με βάση τον γνώμονα της πολιτικής σταθερότητας. Προφανώς όμως έχει σχέση και το ποιος θα προταθεί. Αλίμονο. Και θα κινηθώ με γνώμονα αυτό την πολιτική σταθερότητα. Τώρα όμως εδώ είναι άλλος το ζήτημα. Εδώ το ίδιο το κυβερνητικό σχήμα θεωρεί ότι χρειάζεται να ανανεώσει στην ελληνική κοινωνία την εικόνα της συνοχής του. Καλά κάνει. Εμένα γιατί να μου ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω ο 155ος, όπως έχω πει, βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Έχει την ισχύ να υπάρξει ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ κινείται ολοταχώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λυκούδης απάντησε: «Η αίσθηση που αποκομίζω από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ είναι ότι υπάρχει μία στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επειδή δεν το έζησα, δεν το μελέτησα και θέλω να είμαι δίκαιος απέναντι στα πράγματα, αυτή είναι μία πολιτική αίσθηση που αποκομίζω. Από τα κείμενα που διάβασα, από αυτά που άκουσα». Και σημείωσε: «Η Δημοκρατική Αριστερά για μένα αποτελεί ένα παρελθόν με καλές και κακές στιγμές, είναι πίσω, δεν θέλω να μείνω σ’ αυτό».