«Απαλλάσσουν τους εφοπλιστές από τη φορολόγηση»

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για τη «νυκτερινή αιφνίδια τροπολογία»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:20
01/10/2014
«Απαλλάσσουν τους εφοπλιστές από τη φορολόγηση»
2
loading

Την κατάργηση της υποχρεωτικής φορολόγησης των εφοπλιστών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «νυκτερινή αιφνίδια τροπολογία, που απαλλάσσει τους πλοιοκτήτες-εφοπλιστές από την φορολόγηση των πλοίων τους».

«Την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει από τους φόρους και τα χαράτσια στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) που την οδηγούν σε απόγνωση μέχρι θανάτου, η συγκυβέρνηση, με νυκτερινή αιφνίδια τροπολογία, απαλλάσσει τους πλοιοκτήτες-εφοπλιστές από την φορολόγηση των πλοίων τους. Είναι η ίδια κυβέρνηση, η οποία πριν μερικούς μήνες, εσκεμμένα, υπό την επίκληση «τεχνικών δυσκολιών», δεν προχώρησε στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες προκειμένου να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους. Φαίνεται ότι οι «τεχνικές δυσκολίες» ήταν τελικά… ανυπέρβλητες και ξεπεράστηκαν με την αλλαγή του περιεχομένου των διατάξεων του Νόμου και τη μετατροπή της υποχρεωτικής έκτακτης φορολόγησης των εφοπλιστών σε εθελοντική συνεισφορά», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται «να επανεξετάσει από μηδενική βάση τη σχέση ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, με στόχο τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού καθεστώτος, που θα ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή για τη συμβολή όλων, ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα, στα δημόσια βάρη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Χρήστος

  Όπως αναφέρεται στο άρθρο :
  http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/678470/autoi-einai-oi-deka-korufaioi-ellines-efoplistes/
  ο Γιάννης Αγγελικούσης έχει την έδρα του στην Ελλάδα, σε μία πολυτελή πολυκατοικία στην Καλλιθέα. Επίσης, ζει στην Ελλάδα.
  Τα καράβια του μεταφέρουν εμπόρευμα σε όλην την υφήλιο και βγάζει χρήματα απ\' όλη την υφήλιο. Επίσης, μπορεί να έχει την έδρα του στην Αγγλία με 30 χρόνια πλήρη φορολογική ασυλία.
  Εάν φορολογηθεί στην Ελλάδα, θα μείνει ;
  Τελικά, η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη;

 2. avatar giannis tzanidakis

  Οταν ο σοσια-ληστής Βενιζέλος και η παρέα του εχουν σίγουρους στη μέγγενη της φορολογίας τους μισθωτούς ( όσους έμειναν ) τους συνταξιούχους και λοιπούς δε βλεπω το λόγο γιατί η αναξιοπαθούσα τάξη των εφοπλιστών να πληρώνει υποχρεωτικά φόρους ,ενω όποιος θελει βαζει το πρόβλημα στη σωστή του διασταση ενα μεγάλο εύγε στην εθνική εθνοσωτήρια κυβέρνηση των εφοπληστοτραπεζών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει