Την κατάργηση της υποχρεωτικής φορολόγησης των εφοπλιστών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «νυκτερινή αιφνίδια τροπολογία, που απαλλάσσει τους πλοιοκτήτες-εφοπλιστές από την φορολόγηση των πλοίων τους».

«Την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει από τους φόρους και τα χαράτσια στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) που την οδηγούν σε απόγνωση μέχρι θανάτου, η συγκυβέρνηση, με νυκτερινή αιφνίδια τροπολογία, απαλλάσσει τους πλοιοκτήτες-εφοπλιστές από την φορολόγηση των πλοίων τους. Είναι η ίδια κυβέρνηση, η οποία πριν μερικούς μήνες, εσκεμμένα, υπό την επίκληση «τεχνικών δυσκολιών», δεν προχώρησε στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες προκειμένου να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους. Φαίνεται ότι οι «τεχνικές δυσκολίες» ήταν τελικά… ανυπέρβλητες και ξεπεράστηκαν με την αλλαγή του περιεχομένου των διατάξεων του Νόμου και τη μετατροπή της υποχρεωτικής έκτακτης φορολόγησης των εφοπλιστών σε εθελοντική συνεισφορά», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται «να επανεξετάσει από μηδενική βάση τη σχέση ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, με στόχο τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού καθεστώτος, που θα ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή για τη συμβολή όλων, ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα, στα δημόσια βάρη».

TAGS