Η προ ημερών σύλληψη του Γιάννη Λαγού και η αναμενόμενη έκδοσή του στην Ελλάδα, καθώς αυτή τη στιγμή κρατείται σε βελγικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, είναι πολύ πιθανό να επιφέρει και έκπτωσή του από το αξίωμα του ευρωβουλευτή, εξαιτίας της καταδίκης του σε 13 χρόνια φυλάκισης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (ως πάλαι ποτέ ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής).

Ήδη στο παρασκήνιο σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται κινήσεις προκειμένου να προσβληθεί η εκλογή του το 2019. Το θέμα παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον το Κίνημα Αλλαγής καθώς στις προπέρσινες εκλογές ήταν το κόμμα με το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο ψήφων βάσει του ισχύοντος εκλογικού συστήματος.

Θυμίζουμε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είχε εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, ενώ τρίτος κατά σειρά είχε έρθει ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του Ιδρύματος «Γεώργιος Παπανδρέου», χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί. Εάν όμως κηρυχθεί έκπτωτος ο Γιάννης Λαγός, τότε η έδρα θα περιέλθει στο ΚΙΝΑΛ και έτσι ο Νίκος Παπανδρέου θα γίνει ευρωβουλευτής.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχαμε αναφέρει ότι κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να μην διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, παρά τα όσα γράφονταν κατά καιρούς και ότι θα επιδιώξει να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής στην αναμέτρηση του 2024. Ωστόσο τελικά δεν αποκλείεται να γίνει ευρωβουλευτής συντομότερα.