Για άμεση αλλαγή των μνημονιακών νόμων όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα είναι στην κυβέρνηση δεσμεύτηκε ο Γιώργος Σταθάκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα στο οποίο δεσμεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, που είναι ανεξάρτητο από τις διαπραγματεύσεις για τη δανειακή σύμβαση».

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «εχθές επιβεβαιώθηκε από τον κ. Σαμαρά και την κ. Μέρκελ η συνέχιση του προγράμματος». Και πρόσθεσε: «Οι μόνες φοροελαφρύνσεις που δέχτηκε η τρόικα αφορούν φόρους που δεν απέδωσαν. Δεν είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης».

Ο κ. Σταθάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Άδωνη Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του ότι θα σηκώσει τα λεφτά του από την τράπεζα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία. «Αυτά που είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι απλά ανοησίες και δεν αξίζουν περαιτέρω σχολίων» έγραψε στο Twitter.