Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα σήμερα (21/4) στις 18:00 στους πολίτες για την άρση των μέτρων του lockdown.

Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των περιορισμών και τι θα ισχύει για το Πάσχα.

Τι αποφάσισε η Επιτροπή των Ειδικών

Το άνοιγμα της εστίασης πιθανότατα θα γίνει στις 3 Μαΐου ή στις 4 Μαΐου, δηλαδή τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα, με τη λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων να πραγματοποιείται με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε να δώσει την έγκριση για μεγαλύτερη ελαστικότητα στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Έτσι, για τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 22:00, ενώ μετά το Πάσχα θα μεταφερθεί για μία ώρα αργότερα δηλαδή στις 23:00.

Οι ειδικοί είπαν επίσης «ναι» στο άνοιγμα των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων στις 10 Μαΐου, ενώ οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις πρόκειται να απελευθερωθούν στις 14 Μαΐου.

Πάσχα στην Πόλη με «πλαφόν» ατόμων

Όσο για το Πάσχα δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις από νομό σε νομό, όμως οι οικογένειες θα μπορούν να γιορτάσουν στις πόλεις.

Σε συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους, δηλαδή σε σπίτια, θα επιτρέπονται μέχρι 2 οικογένειας με 9 άτομα, ενώ ο αριθμός των ατόμων θα αυξάνεται στους 12 αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.