Έκθεση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα διοργανώσει ο κ. Γ. Παπανδρέου, ξεχωριστά προς τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει επισήμως το ΠΑΣΟΚ και η Τρικούπη.

Πλέον μεγαλώνει η απόσταση που χωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό από τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η έκθεση με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» (ΙΑΠ), με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τα 50 χρόνια από την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου.

Η έκθεση θα ανοίξει με ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου. Η επίσημη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο.

Σκοπός της έκθεσης που διοργανώνει το ΙΑΠ «είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου που θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».