Στα επεισόδια που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη και στα φαινόμενα αστυνομικής βίας αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη δηλώνοντας: «οι εικόνες μας ενόχλησαν όλους. Τα περιστατικά διερευνώνται. Οι εικόνες είναι ενοχλητικές για όλους και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ειδική αναφορά έκανε και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την ώρα που γεμίζουν τα νοσοκομεία να δημιουργήσει νέες εστίες έντασης και νέες πλατείες νεοαγανακτισμένων. Τα τρικάκια ήταν της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και δεν τυπώθηκαν σε 10 λεπτά. Να ζητήσει ο ίδιος την τήρηση των μέτρων». Πρόσθεσε δε ότι: «Όπου διαπιστωθεί φαινόμενο ανεξήγητης και δυσανάλογης βίας θα επιβληθούν κυρώσεις».

Για τον Κυρανάκη

Ερωτηθείσα για τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη που έδωσε στον «αέρα» το όνομα του νεαρού που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «Όπως γνωρίζετε υπάρχει βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, που δείχνει αυτή την εικόνα ξυλοδαρμού ενός εκ των συλληφθέντων. Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος, υπάρχουν πρόσωπα γνωστά. Πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα, είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα».