Στη στάση των Αλέξη Τσίπρα και Θοδωρή Δρίτσα όσον αφορά το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα καυτηρίασε μέσω τοποθέτησής του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποτελεί «ένα μεγάλο βήμα πίσω του ΣΥΡΙΖΑ» και θα είναι νίκη της δημοκρατίας εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το διορθώσει.

«Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Ο κ. Δρίτσας είναι ένας αξιοπρεπής συνάδελφος και ένας ευγενής συνάδελφος. Κατά συνέπεια, η σφοδρή πολιτική κριτική που ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε στις δηλώσεις του, είχαν και ένα χαρακτήρα, για το πρόσωπο, για τον ίδιο τον κ. Δρίτσα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όσα είπατε για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο τρόπος που την αντιμετωπίσατε προ ολίγου, δείχνει σεβασμό και σας τιμά», είπε ο υπουργός. «Οφείλω όμως να σας πω πού έγκειται το πρόβλημα. Μήπως τώρα που οι ατυχείς, όπως παραδεχθήκατε, δηλώσεις που δημιούργησαν την ένταση, επιτρέψουν και στον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει πού κάνει λάθος. Εγώ παίρνω και τη σημερινή στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τη δική σας, ως ένα μεγάλο βήμα πίσω, σε αυτή την ιστορία. Και αυτό θα είναι μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «έχουμε έναν βαρυποινίτη καταδικασθέντα, δολοφόνο τρομοκράτη, ο οποίος αποφασίζει να κάνει απεργία πείνας για ένα δικαίωμα το οποίο θεωρεί ότι έχει», όμως αντί να κάνει απεργία πείνας ο Κουφοντίνας, μπορούσε να στραφεί στην ελληνική δικαιοσύνη και να εξεταστεί το αίτημα του.

«Αυτός αποφάσισε, δια της συνηγόρου του, να μην πάει στο δικαστήριο, αλλά να ξεκινήσει αυτή την απεργία πείνας και να ξεκινήσει όλη η ομάδα των φίλων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα -αναφέρομαι σε αυτούς που σπάνε κάθε βράδυ μαγαζιά, καίνε αυτοκίνητα, πάνε στου Ζωγράφου, απειλούν τους αστυνομικούς, όλη αυτήν την ομάδα της άκρας Αριστεράς – εδώ και αρκετές μέρες να καταστρέφει δημόσια περιουσία και απειλεί ευθέως τη δημοκρατία με τα γνωστά πανό “Γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη”», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Και τι κάνει ο Κουφοντίνας; Λέει πως “αν το αίτημα μου δεν γίνει δεκτό, ο στρατός μου θα κάψει την Ελλάδα”. Αυτό λέει ο Κουφοντίνας. Και τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέρει και το ΚΙΝΑΛ; Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Βγαίνει και λέει να γίνει δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα, ακόμα και αν είναι παράνομο, ακόμα και καταπατά τους κανόνες του δικαίου. Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει για να μην χαθεί μια ανθρώπινη ζωή», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέγνωσε απόσπασμα από το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου της Λαμίας, σήμερα, το οποίο ομόφωνα απέρριψε το αίτημά του για διακοπή της ποινής και αναφέρει ότι η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας του Κουφοντίνα, μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται και πως ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση την διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχθεί ιατρική βοήθεια και το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση.

Την ίδια ώρα, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η δικηγόρος του Κουφοντίνα ζητάει να υποχωρήσει το κράτος δικαίου στο αίτημα του, και προειδοποιεί πως αν δεν συμβεί αυτό, θα υπάρξουν συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης και της συνοχής. Δηλαδή, «δεν λέει η κ. Κούρτοβικ να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, αλλά απειλεί ευθέως τη δημοκρατία και λέει αν δεν υποχωρήσει η δημοκρατία, θα έχουμε ζήτημα κοινωνικής ζωής».

«Σας ερωτώ κύριε Δρίτσα, εσείς βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, δέχεστε η όποια Κούρτοβικ και ο όποιος Κουφοντίνας να απειλεί την ελληνική δημοκρατία κατ’ αυτόν τον τρόπο;», είπε ο υπουργός, που σχολίασε και την αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λέγοντας του: «Ακούστε κύριε Δρίτσα, έχετε συνυπάρξει συγκυβερνήτης με τον Πάνο Καμμένο. Ο Πάνος Καμμένος, στο βιβλίο του κατονόμαζε ως μέλος της 17 Νοέμβρη, την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη συμβία σας.

Δεν αισθανθήκατε επί 4,5 χρόνια την ανάγκη να σηκωθείτε και να φύγετε από τον άνθρωπο που εξύβριζε κατ΄αυτόν τον τρόπο την οικογένεια σας, και τώρα θυμηθήκατε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Παπαχελά; Είναι αργά για δάκρυα κύριε Δρίτσα, από την ώρα που συγκυβερνήσατε με τον Πάνο Καμμένο, άρα αφήστε τις υποκρισίες».

Όπως είπε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης, «οι εποχές που ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ευνοϊκή μεταχείριση και άλλαζε τους νόμους του κράτους μαζί με τον κ. Λάμπρου, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πανούσης, αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Τώρα έχουμε κράτος δικαίου και ο Κουφοντίνας θα πρέπει να πάει στο δικαστήριο».

«Ανοικτό το ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015»

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα (04/03) στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «το ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό». Η αναφορά από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έγινε αφού προηγήθηκε τοποθέτηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνο Χήτα, που ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση επί του θέματος.

«Όταν κάποιος, κ. Γεωργιάδη, κατηγορεί κάποιον για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ή ότι χάθηκαν τα λεφτά αυτά ή ότι έκλεψαν τα λεφτά αυτά, ή ότι με κάποιον τρόπο εξαφανίστηκαν τα λεφτά αυτά, χρήματα του ελληνικού λαού, αλλά δεν προχωράει στο να βρεθούν οι ένοχοι, ποια είναι η μοναδική λέξη που έρχεται στο δικό σας μυαλό, κύριοι της κυβέρνησης και κ. Γεωργιάδη; Εμάς είναι μία η λέξη: συγκάλυψη», ανέφερε ο κ. Χήτας

Ο ίδιος πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Καλύπτει η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν προχωράει, λοιπόν, στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής; Γιατί ενώ τους κατηγορείτε – είναι οξύμωρο – ότι στο πρώτο εξάμηνο εξαφανίστηκαν, έχασε η πατρίδα μας, ο ελληνικός λαός τις συντάξεις του, ογδόντα, εκατό δισεκατομμύρια ευρώ και λέμε να βρεθούν πού πήγαν τα χρήματα αυτά, δεν προχωράτε στο να αναδειχθούν οι ένοχοι; Τους καλύπτετε».

«Το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Ο Κρέων στο κλείσιμο της τραγωδίας του Σοφοκλέους “Οιδίπους Τύραννος” λέει: “Τι ωραία που είναι όλα όταν γίνονται στην ώρα τους”. Από αυτό προέρχεται η ελληνική λέξη “ωραίος”.

Ο ωραίος είναι ο ώριμος, δηλαδή ως την κατάλληλη ώρα. Νεοελληνιστί αυτό σήμερα το λέμε “timing”. Στην κατάλληλη ώρα θα γίνει. Και ποτέ δεν είπε η Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα γίνει. Εν μέσω πανδημίας, καραντίνας και lockdown δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Ούτως ή άλλως, αυτές οι ποινικές υποθέσεις έχουν παραγραφεί προ πολλού. Άρα, δεν μας δεσμεύει ο χρόνος».

TAGS