«Αν μέχρι το Δεκέμβρη δεν καταφέρω να ρίξω τις τιμές, θα παραιτηθώ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ανέφερε ότι υπάρχει τετραψήφιος αριθμός στο υπουργείο και τόνισε ότι μόλις οι πολίτες προχωρήσουν σε καταγγελίες, αυτές καταγράφονται και ελέγχονται.

Ο υφυπουργός, ερωτηθείς για την ακρίβεια που υπάρχει στα προϊόντα, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να ψάχνουν. Σχολίασε ακόμη την τιμή στο ψωμί και το ζύγισμα που πρέπει να γίνεται. «Ανώτατη τιμή στο ψωμί», είπε «μέχρι 0,70 μετά από διαβούλευση με τους αρτοποιούς και έλεγχοι από 1η Αυγούστου». Ο κ. Γιακουμάτος συμπλήρωσε ακόμη ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος δεν τηρεί το νόμο. Μιλώντας για το γάλα, συμπλήρωσε: «Εφαρμόσαμε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το γάλα αλλά η τιμή συνεχίζει να ανεβαίνει».

Ο υφυπουργός πάντως πήγε και στη λαϊκή και τράβηξε φωτογραφίες με τιμές σε προϊόντα «ελληνικό, μυρωδάτο, ζουμερό, 0,49 ευρώ», είπε. Σχολίασε όμως και τα ακριβά ροδάκινα που πωλούνται προς 3,88 ευρώ το κιλό, της μάρκας «ufo», όπως είπε και χαρακτήρισε «όταν είσαι ούφο, παίρνεις ufo».

Δείτε τον