Το ενδεχόμενο να επεκταθεί το σχολικό έτος όπως έγινε και πέρσι, άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέροντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα πως αν χρειαστεί όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία. Για την διδακτέα ύλη ανέφερε ότι προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Προανήγγειλε ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολειό με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, εκτίμησε ότι θα εφαρμοστεί καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας: