Στην περίφημη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «Όλοι μαζί τα φάγαμε» αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων.

«Η φράση του Θόδωρου Πάγκαλου “όλοι μαζί τα φάγαμε” θα ήταν τέλεια και πιο ακριβής, αν έλεγε “όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά όχι το ίδιο”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Κατέβαιναν ένα εκατομμύριο κόσμος κατά της εξυγίανσης των ταμείων και μιλάμε για ενόχους; Μιλάμε για έναν λαό που βγάζει σε δημοσκόπηση τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι έκανε την καλύτερη κυβέρνηση του 1981-85 και μιλάμε για ενόχους;», διερωτήθηκε.

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, «το 2000 η επιτροπή Σπράου έκανε αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό προτείνοντας συγκεκριμένα βήματα. Τόνισε ότι τα ταμεία λειτουργούσαν με αναλογία 4 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο, το 2000 είχαμε 1,8 εργαζόμενος προς 1 συνταξιούχο. Η επιτροπή πρότεινε να κάνουμε μικρές περικοπές γιατί σε 10 χρόνια δεν θα έχουμε συντάξεις».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πάρει από τον κρατικό προϋπολογισμό 178 δισ. ευρώ, το PSI κόστισε 12 δισ. ευρώ στα ταμεία. Αν δεν γινόταν το PSI δεν θα υπήρχαν καθόλου ασφαλιστικά ταμεία».

Υποστήριξε δε ότι στην Ελλάδα «κάναμε άπαντες από το μεγαλύτερο ώς το μικρότερο και από τον μικρότερο ώς τον μεγαλύτερο, σπατάλη και διαφθορά και με την υποστήριξη του λαού».