Αντιπροσωπεία του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη του κόμματος επισκέφθηκε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) ενώ ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα του ΚΘΒΕ και επικαλείται την ενημέρωση από τον διευθυντή του Γιάννη Βούρο, ότι υπάρχει κίνδυνος «έκρηξης» το φθινόπωρο, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η συσσώρευση παλαιών χρεών που αγγίζουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσει το Θέατρο. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ.

Σχετικά με το ΚΩΘ ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως αντιμετωπίζει κτιριακό πρόβλημα, επειδή το νεοκλασικό στο οποίο στεγάζεται διεκδικείται από το ΙΚΑ και υπάρχει η «απειλή» της έξωσης. Η διευθύντρια του ΚΩΘ Λόλα Τότσιου έθεσε θέμα έκτακτης επιχορήγησης του Ωδείου.

Ως προς τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι «η νέα εξέλιξη που κατευθύνεται προς τη λύση παράκαμψης του σταθμού, δικαιώνει την άποψη του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου πρέπει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να ξαναγίνει σημείο αναφοράς των Ελλήνων κινηματογραφιστών.