Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεγάλο μέρος της συνέντευξης κινήθηκε γύρω από τον κορονοϊό και τον εμβολιασμό. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε σιγουριά πως η τουριστική περίοδος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα σωθεί και θα είναι καλύτερη από την περσινή ενώ αναφέρθηκε και στην ανοσία των πολιτών.

«Δεν υπάρχει ένα τείχος ανοσίας. Υπάρχουν δυο τείχη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο ένα τείχος, αυτό που αφορά τους «συμπολίτες μας με τα υποκείμενα που αν νοσήσουν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν» και εκτίμησε ότι «μέχρι τον Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος των πολιτών».

Για το γεγονός ότι Γερμανία και Κύπρος επιχειρούν να αγοράσουν εμβόλια και εκτός πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Αυτό θα είχε νόημα μόνο για να καλύψουμε τις ανάγκες των επόμενων δυο μηνών. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε την Ευρωπαϊκή συμφωνία για τους εμβολιασμούς. Δεν μπορεί να έχουμε Ευρώπη a la carte. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε αγοράσει τα εμβόλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως: «Αυτό που πέτυχε η Ευρώπη τον Ιούλιο είναι ένα άλμα, Δηλαδή να δανειστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να δανείσουμε σε άλλες χώρες είναι σημαντικό. Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχον καθυστερήσεις και σε κάθε περίπτωση, ήδη δαπάνες που θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης γίνονται. Έχουμε ίσως από τα καλύτερα σχέδια που έχουν κατατεθεί. Τα χρήματα για τα εμβόλια είναι τόσα όσα χρειάζονται».

Αισιοδοξία εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά τον μαζικό εμβολιασμό. «Είναι η πιο σύνθετη άσκηση που έχουμε αναλάβει. Συνεργάζονται πολλά υπουργεία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η διαδικασία θα γίνεται όλο και πιο σύνθετη. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας, και δεν αναφέρομαι στους αρνητές, να κάνουν το εμβόλιο. Το λεω με απόλυτη βεβαιότητα τα εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή» ενώ διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2.000.000 πολίτες.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην οικονομία και ξέρω πόσο μεγάλη προσπάθεια έχουν καταβάλει οι επιχειρηματίες να προσαρμοστούν στην κατάσταση. Το κράτος θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα συνεχιστεί όσο χρόνο χρειάζεται».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως: «Πράγματα, υπήρξε διαφωνία με την Εκκλησία για τον εορτασμό των Θεοφανίων».