Σε κείμενο που υπογράφουν 11 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρή κρίση. Απέτυχε να προωθήσει τον βασικό λόγο δημιουργίας του. Την ενότητα της Αριστεράς και τη σύγκλιση και την κοινή δράση ευρύτερων δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναλύουν την τωρινή κατάσταση του κόμματος:  «Τη σημερινή μας κρίση επέτειναν τα διαφορετικά σχέδια και οι αποκλίνουσες στρατηγικές, αφενός, της ηγεσίας του ΣΥΝ και αφετέρου, των δυνάμεων του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με την αυθαίρετη υπέρβαση των αποφάσεων των Πανελλαδικών Σωμάτων και των συμφωνημένων κανόνων για τη λήψη αποφάσεων και τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η συγκεντρωτική και γραφειοκρατική λειτουργία, ερήμην των μελών και του κόσμου που προσέγγισε το ενωτικό εγχείρημα, καθώς και το σοβαρό έλλειμμα κοινωνικής γείωσης».

Η παρέμβαση τους καταλήγει ότι «μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτε».

Εκτός των βουλευτών Βασίλη Μουλόπουλου και Θοδωρή Δρίτσα, το κείμενο υπογράφουν τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: Κ. Αθανασίου, Τ. Γιαννόπουλος, Π. Κοσμάς , Γ. Μπανιάς, Τ. Πανταζίδης, Τ. Μαστρογιαννόπουλος, Αλ. Ρήγος, Μ. Σπαθής, και Τασία Χριστοδουλοπούλου.