Την εισήγηση των ειδικών περιμένει η κυβέρνηση για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε λήψη σκληρότερων μέτρων σε τοπικό και όχι σε γενικό επίπεδο και μόνο στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Δυτική Αττική και η Κοζάνη, ενώ δεν αποκλείονται ανακοινώσεις ακόμα και εντός της ημέρας σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια, ο κος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε: «Αυτό που είναι κρίσιμο είναι να περιορίσουμε τον στενό μας κύκλο. Η συζήτηση για τον αριθμό των  ατόμων στα Ρεβεγιόν μας αποπροσανατολίζει από τον κοινό μας σκοπό. Η αύξηση των επαφών είναι αυτή που θα θρέψει τον κορονοϊό».  

Αναφερόμενος στις πρώτες ημέρες λειτουργίας της μεθόδου του click away στο λιανεμπόριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι: «αποτελεί μία βαλβίδα ανακούφισης, τόσο για την αγορά, όσο και για τις ταχυμεταφορές, καθώς δίνει ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας.  Τα πρώτα δείγματα του ανοίγματος των καταστημάτων είναι θετικά -πρόσθεσε- υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις παραβατών, τις οποίες κοιτάζουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.