Την εισήγηση των ειδικών περιμένει η κυβέρνηση για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε λήψη σκληρότερων μέτρων σε τοπικό και όχι σε γενικό επίπεδο και μόνο στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Δυτική Αττική και η Κοζάνη, ενώ δεν αποκλείονται ανακοινώσεις ακόμα και εντός της ημέρας σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια, ο κος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε: «Αυτό που είναι κρίσιμο είναι να περιορίσουμε τον στενό μας κύκλο. Η συζήτηση για τον αριθμό των  ατόμων στα Ρεβεγιόν μας αποπροσανατολίζει από τον κοινό μας σκοπό. Η αύξηση των επαφών είναι αυτή που θα θρέψει τον κορονοϊό».  

Αναφερόμενος στις πρώτες ημέρες λειτουργίας της μεθόδου του click away στο λιανεμπόριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι: «αποτελεί μία βαλβίδα ανακούφισης, τόσο για την αγορά, όσο και για τις ταχυμεταφορές, καθώς δίνει ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας.  Τα πρώτα δείγματα του ανοίγματος των καταστημάτων είναι θετικά -πρόσθεσε- υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις παραβατών, τις οποίες κοιτάζουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.