Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με την οποία ζητούν κληθεί στο Κοινοβούλιο ως τιμώμενο πρόσωπο η Μαριαλένα Τσίρλη, έστειλαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, υπογράφοντας το σχετικό κείμενο πρώτη απ’ όλους η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Τσίρλη είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κάτι που «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας» όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΝ προσθέτουν: «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να προσκαλέσετε την κ. Τσίρλη ως τιμώμενο πρόσωπο και ομιλήτρια σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και των ειδικών διαρκών επιτροπών :

Α. Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Β. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Γ. Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές των επιτροπών για τις τρέχουσες εξελίξεις και τη θεσμική λειτουργία του του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».