Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Άμυνας της Γεωργίας κ. Irakli Alasania ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, υποδεχόμενος τον κ. Alasania αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, τονίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης των διμερών επαφών και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στους επιμέρους τομείς μέσω των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

«Παρακολουθούμε την πορεία της χώρας σας και με χαρά διαπιστώνουμε ότι προχωράτε γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με αυτά που έχει προγραμματίσει και η Ελληνική Προεδρία, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Εμπορικής Συμφωνίας Συνδέσεως και Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Γεωργίας» επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε την πεποίθηση πως η διαδικασία ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να ολοκληρωθεί για να ενισχύει την ασφάλεια και στην σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα της Ουκρανίας, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την ανησυχία του, τονίζοντας ότι «η προσάρτηση της Κριμαίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή με κανέναν τρόπο. Επιβάλλεται και πιστεύω πως θα επικρατήσουν ο διάλογος και η ψυχραιμία προκειμένου να βρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις».

Ο Υπουργός Άμυνας της Γεωργίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι η περαιτέρω διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη χώρα μας η οποία, όπως τόνισε «υποστηρίζει πάντα την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι και η Ε Ελλάδα έχει πάντα την υποστήριξη της Γεωργίας.

Ο κ. Alasania ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κυβέρνηση της Ελλάδας και για την υποστήριξη που παρέχει στη Γεωργία όσον αφορά στη συμφωνία σύνδεσής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως «η ολοκλήρωση της ενταξιακής μας πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι από τους βασικούς μας στόχους».