«Οι άνθρωποι αυτοί, από τη στιγμή που ήμουν ο πρώτος που αντιτάχθηκε έμπρακτα με το θέμα των συσσιτίων, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να με ψηφίσουν. Και καλά θα κάνουν να μην με ψηφίσουν, διότι είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος σε ό,τι πρεσβεύουν», δήλωσε την Παρασκευή ο Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στον Βήμα FM, ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας αναρωτήθηκε όμως αν μπορεί να πει το ίδιο και ο αντίπαλός του: «Ξέρουν ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση; Το έχουν δει; Ξέρουν ότι μιλάει για ελεύθερες διαδικασίες νομιμοποίησης, ότι μιλάει για ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα όλων των μεταναστών; Θέλουν λοιπόν να ψηφίσουν τον κ. Σακελλαρίδη; Ας τον ψηφίσουν, μετά λόγου γνώσεως».

«Να έχουμε καθαρό το πρόσωπό μας όταν απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους και πλήρες. Όχι μόνο να κλείνουμε το μάτι ως αντιμνημονιακοί, αλλά να λέμε με σαφή τρόπο όλες μας τις θέσεις και από εκεί και πέρα, κάθε ψηφοφόρος αντλεί τα συμπεράσματά του», συνέχισε.

Απαντώντας σε όσους λένε ότι δεν έχει παρουσιάσει έργο, ο κ. Καμίνης σημείωσε: «Ξέρετε γιατί δεν τα βλέπετε αυτά τα έργα; Διότι δεν δανειστήκαμε από τράπεζες και χρειάστηκε, φέρνοντάς τα από το ΕΣΠΑ, να περάσουν δυο χρόνια για να πάμε στις Βρυξέλλες, να φέρουμε τα κονδύλια, να κάνουμε τις μελέτες κτλ. Είναι και τα άυλα έργα. Είναι ότι έτρεξες και έφερες τα κονδύλια και είναι ότι μετέτρεψες την αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για να πάμε στην Αθήνα του 2020 και επέκεινα. Λειτουργήσαμε όπως έπρεπε να λειτουργήσει μια πολύ σοβαρή δημοτική αρχή στην πιο κρίσιμη περίοδο λειτουργίας του δήμου».