«Προφανώς και υπάρχει και ατομική ευθύνη και συλλογική ευθύνη και κυβερνητική ευθύνη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεων του για την πανδημία και το δεύτερο lockdown στη χώρα.

«Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις και εμείς πιστωνόμαστε την αποτυχία και την επιτυχία των επιλογών μας. Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, τα οποία έχουμε σπεύσει να διορθώσουμε. Έχει γίνει όμως και ανυπόστατη κριτική από την αντιπολίτευση. Π.χ. το ζήτημα των ΜΜΜ. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, αυξήσαμε σημαντικά το στόλο. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Είναι μέσα μαζικής μεταφοράς όμως. Παντού στον κόσμο παρατηρείται συγχρωτισμός. Γι αυτό και επιμένουμε στις μάσκες» είπε και συνέχισε:

«Επειδή θέλω να απαντήσω με ειλικρίνεια: το ένα λάθος ήταν ο συνολικός εφησυχασμός ότι αυτό πέρασε. Παρότι ξέραμε και προετοιμαζόμασταν θέλαμε να τελειώσουμε με αυτό τον εφιάλτη. Δεν ντρέπομαι να το πω ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει καμία σχέση με το παλιό ΚΕΕΛΠΝΟ, η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας έχει κάνει άλματα σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης».