Αιφνιδιασμένος δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από την αλλαγή της στάσης του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός απέδωσε την κίνηση αυτή του κόμματος της συγκυβέρνησης στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Η διαφωνία της Χαριλάου Τρικούπη «εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής τακτικής για την αύξηση του ποσοστού της Ελιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχα εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις προτάσεις ΥΠΑΑΝ, με αιφνιδίασε ελαφρώς η απόφασή του. Εκφράζω τον προβληματισμό μου γιατί έγινε αυτή την αλλαγή πορείας, δεν διαφαινόταν κάτι τέτοιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ωστόσο ότι είναι αναμενόμενο σε μια κυβερνητική συνεργασία να υπάρχουν και επιμέρους διαφωνίες που μπορούν να επιλυθούν.

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάχθηκε υπέρ του «ανοίγματος» συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς έχει περάσει πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση που την χαρακτήρισε ως ατυχή. Επανέλαβε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, όπως η μείωση των βουλευτών στους 200.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο Σύνταγμα, ο κ. Μητσοτάκης προτείνει ως αναγκαίους σταθερούς εκλογικούς κύκλους ακόμη και πενταετούς διάρκειας, και αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής.