Το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα και τη Bέροια επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Βόρεια Ελλάδα.

Στο Κιλκίς τη Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκε το Σάββατο ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, με τον οποίο έκαναν μαζί βόλτα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου συνομίλησε με πολίτες του ακριτικού νομού και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ζώντας μια ανάσα από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον κ. Γεωργαντά πήγαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς. Εκεί την υποδέχθηκαν ο πρώην βουλευτής του νομού Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τριαντάφυλλος Πέτρογλου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θανάσης Τατάρογλου. Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μπλόκαρε την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ακόμη και με την ονομασία FYROM. Επανέλαβε ακόμη ότι η θέση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ονομασίας είναι ξεκάθαρη: «Γεωγραφικός προσδιορισμός. Μία ονομασία έναντι όλων».

Ιδιαίτερη συνομιλία είχε η κ. Σπυράκη και με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, με τον οποίο συζήτησαν με ποια εργαλεία μπορεί η Ε.Ε. να βοηθήσει τους νέους του Κιλκίς να μείνουν στον τόπο τους και να αναπτύξουν περαιτέρω τις κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή, αυξάνοντας έτσι τις θέσεις εργασίας αλλά και το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Την Κυριακή το πρωί η υποψήφια ευρωβουλευτής βρέθηκε στα Γιαννιτσά, προσκεκλημένη του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη, όπου συναντήθηκαν με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε και τη Σκύδρα όπου μαζί με τον βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή, και παρόντος του Διονύση Σταμενίτη συμμετείχαν σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ . Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Αθανάσιος Γιδάρης, μείζονος σημασίας για το νομό είναι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) η εφαρμογή της οποίας περνά πλέον στα εθνικά χέρια. Οι πολίτες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ζήτησαν διορθώσεις στην κατανομή των επιδοτήσεων και ενίσχυση των εργαλείων της Ε.Ε. για την ανάπτυξη υποδομών στην αγροτική παραγωγή . Αναφέρθηκαν και στην κατανομή του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής στη βόρεια Ελλάδα.

Το απόγευμα της Κυριακής η Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στη Βέροια προσκεκλημένη του βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεζυρόπουλου και μαζί παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του συνδυασμού και του προγράμματος του υποψήφιου δημάρχου Βέροιας Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης προλόγισε την κ. Σπυράκη καλώντας τους πολίτες να εκμεταλλευτούν τους τέσσερις σταυρούς που έχουν και να προσέξουν ποιους θα στείλουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Τέλος κάλεσε την κ. Σπυράκη εάν εκλεγεί να ενεργήσει έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν κομβικά ζητήματα για το νομό.