Απαντήσεις για την αποκάλυψη που η ίδια έκανε ότι οι ελληνικές τράπεζες τροφοδοτούνταν με χρήματα από το εξωτερικό την περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 χωρίς να μεταδοθεί η είδηση, έδωσε η Μαρία Σπυράκη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον ενικό» στο STAR.

Σε συνέντευξή της στο Κρήτη TV, η κ. Σπυράκη αποκάλυψε προ ολίγων ημερών όσα γνώριζε για το περίφημο «bank run» του 2012. «Η Ελλάδα είχε bank run την περίοδο ανάμεσα στις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου του 2012, δηλαδή στην πραγματικότητα οι άνθρωποι πήγαιναν στις τράπεζες και έπαιρναν τα λεφτά τους. Αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν μπορούσε να πει ένας άνθρωπος στη θέση μου. Δεν μπορούσε δηλαδή να πει ότι μπορούσε να έρθει μια στιγμή που κάποιος θα πήγαινε στην τράπεζα και θα έλεγε “καλησπέρα σας, θέλω 10.000” και θα του έλεγε η τράπεζα “λυπούμεθα, δεν έχουμε”. Γιατί εκεί θα τελείωναν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Υπήρχε μια διαδικασία που ήταν πολύ οδυνηρή. Ήταν η διαδικασία της τροφοδοσίας της Ελλάδος με μετρητά. Έφευγε το αεροπλάνο από την Ελευσίνα, πήγαινε στην Ιταλία και επέστρεφε με μετρητά που πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και μοιράζονταν στις τράπεζες. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ. Δεν είχαμε και δικαίωμα να το πούμε ποτέ. Και προφανώς τη διήγηση δεν μπορώ να σας πω από ποιον την έχω, αλλά την έχω από εκείνους που το ήξεραν με όλη τους τη λεπτομέρεια».

Η επίμαχη δήλωση της κ. Σπυράκη για το περίφημο bank run πριν τις εκλογές του 2012 βρίσκεται στο 58:35 του παρακάτω βίντεο:

Χθες, κλήθηκε να απαντήσει για τις αποκαλύψεις της λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο “μαξιλάρι μου”», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.