Κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για τη στήριξη των πληγέντων από «Ιανό» και πανδημία

Θα εισαχθεί με το χαρακτηρισμό του «επείγοντος» στην αρμόδια επιτροπή το απόγευμα της Πέμπτης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:34
24/09/2020
Κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για τη στήριξη των πληγέντων από «Ιανό» και πανδημία
3
loading

Κατατέθηκε και εισάγεται το απόγευμα της Πέμπτης με το χαρακτηρισμό του «επείγοντος» στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου μεταξύ άλλων θεσπίζει τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους πλημμυροπαθείς του «Ιανού» αλλά και όσων έχουν πληγεί από την πανδημία του covid 19.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός και περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID 19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», είναι χωρισμένο σε τρία κεφάλαια και αριθμεί 14 άρθρα .

Στο Α Μέρος, του σχεδίου νόμου έχει τα μέτρα ενίσχυσης για τους πληγέντες από τον «Ιανό» και περιλαμβάνει χορηγήσεις ενισχύσεων που θα είναι αφορολόγητες και ακατάσχετες. Την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης , όπως και παράταση συμβάσεων εργασίας καθώς και άλλα έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές.

Στο Β Μέρος του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβάνονται μέτρα καταπολέμησης των συνεπειών από την πανδημία. Μεταξύ αυτών αφορούν την καταβολή δόσεων στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για το έτος 2020, την επέκταση της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες. Την προσαύξηση έκπτωσης διαφημιστικής δαπάνης κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021. Την αναστολή επιβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης. Χρηματοδότηση από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς . Καθώς και κατεπείγουσες διατάξεις για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προστασίας δημόσιας υγείας, όπως και θέματα αρμοδιοτήτων οργάνων για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας οργανικών μονάδων δημοσίων υπηρεσιών.

Στο Γ Μέρος του νομοσχεδίου έχει σειρά άλλων διατάξεων που αφορούν τον τρόπο εκλογής των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού της ειδικής αγωγής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar πω πω πω

  τέτοια λαχτάρα. Σε δύο μέρες από την καταστροφή που έφερε ο Ιανός νομοσχέδιο για αποζημιώσεις! Ούτε οι συντροφοφασίστες δεν ήταν τόσο γρήγοροι στην οικονομική στήριξη των πληγέντων στην Μάντρα και στο Μάτι.

 2. avatar Πάμε για φούντο

  Στην κυβέρνηση σκορπάνε τα λεφτά του λαού σα μεθυσμένοι ναύτες που έπιασαν λιμάνι.
  Λάθος μάσκες για τους μαθητές 6.200.000 €, ο Μητσοτάκης junior για να παίζει στην Αθήνα 2.000.000 € για τη μεγάλη ταλαιπωρία της Πανεπιστημίου.
  Για το πλωτό φράγμα που τάχα θα εμπόδιζε τους λάθρο να έρθουν στην Ελλάδα πετάχτηκαν 500.000 €. Ατέλειωτη η λίστα...
  Μόλις τα φάνε όλα, έχουν τη λύση. Τη δοκιμασμένη.
  Κηρύσσουν πτώχευση και μας βάζουν σε νέο μνημόνιο.
  Γι\'αυτό πάρε τα μέτρα σου.

  1. avatar Να προσθέσω κι άλλα;;

   καταπολέμηση επιδημίας κορονοϊού μέσω ΜΜΕ 20 εκατομμύρια
   κατάρτιση για την εκμάθηση του πως ανοίγει ο υπολογιστής μηχανικών και δικηγόρων μέσω 5-6 κεκ ιδιοκτησίας φίλων της κυβέρνησης
   50 εκατομμύρια σε μια εταιρεία με ιχθυοκαλλιέργειες ξένων συμφερόντων η οποία μετά από λίγες μέρες ανακοίνωσε την αγορά άλλων δύο ελληνικών εταιρειών με ιχθυοκαλλιέργειες με 51 εκατομμύρια
   ψήφιση νόμου για μυστικά κονδύλια στο μεταναστευτικό, άγνωστο κόστος, αρνούνται να μας πούνε, αξία ανεκτίμητη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει