Σήμερα ανακοινώσεις για τα σχολεία – Το πιθανότερο σενάριο η 7η Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είναι και θέσφατο

Η Κεραμέως στις 4 μμ θα ανακοινώσει πότε και πώς θα επιστρέψουν τελικά οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:32
24/08/2020
Σήμερα ανακοινώσεις για τα σχολεία - Το πιθανότερο σενάριο η 7η Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είναι και θέσφατο
3
loading

Οριστικές απαντήσεις στις αγωνίες χιλιάδων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών όσον αφορά στο χρόνο και τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων, ενώ κορυφώνεται το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, θα δώσει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Η κ.Κεραμέως θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για τους όρους έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων για το σχολικό- ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021 στις 4 μμ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Την ενημέρωση θα συντονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και αναμένονται με ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις, αν και το γενικό περίγραμμα είναι ήδη γνωστό.

Η κυβέρνηση παραμένει προσανατολισμένη στην απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, δηλαδή με τα τμήματα μέχρι και 27 μαθητών στις ίδιες αίθουσες και χωρίς βάρδιες, αλλά με μέτρα όπως μάσκες από το νηπιαγωγείο και χωριστά διαλείμματα.

Πότε όμως θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία; Με τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι και της Πέμπτης, όποτε συσκέφθηκαν οι λοιμωξιολόγοι με την ηγεσία του Παιδείας, είχε αποφασιστεί σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών η έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου και αυτό παραμένει ο σχεδιασμός. Δεν είναι όμως και θέσφατο.

Εάν σήμερα κατά την τηλεδιάσκεψη οι επιστήμονες εξετάσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία και κρίνουν διαφορετικά, υπάρχει και το σενάριο της 14ης Σεπτεμβρίου. Ορισμένοι εκ των μελών της επιτροπής έχουν θέσει στο τραπέζι μάλιστα και το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, κάτι όμως που θα δημιουργούσε προβλήματα ανισότητας των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν δωρεάν μάσκες. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος (ΣΚΑΪ), στους μαθητές θα δοθούν αρχικά δύο μάσκες και στη συνέχεια τουλάχιστον άλλη μία.

Σήμερα θα δοθούν τα χρήματα στην Κεντρική Ένωση Δήμων, η οποία θα τα διαθέσει στους δήμους της χώρας. Επελέγησαν πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν πρακτικά να μοιράζεται κάθε ημέρα μία μάσκα μίας χρήσης στα παιδιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Χρδφ

  Οτι πουν οι σχολαρχες ολοι οι άλλοι να .....

 2. avatar ELENA5

  Αν έμπαινε αστυνομικός έλεγχος σε ένα κατάστημα π.χ. ρούχων 50-60τ.μ και μετρούσε 27 πελάτες μέσα πόσα πρόστιμα θα έριχνε και ας φορούσαν όλοι μάσκες;
  Στη σχολική αίθουσα όμως είναι οκ 27 μαθητές + Εκπαιδευτικό;

 3. avatar απλα πράγματα

  Όλοι εσείς οι ...μεγαλοσχήμονες...καταλάβετε οτι δεν πρέπει να ρίχνετε μόνιμα, μαζί με τα φερέφωνά σας τα μμε, το μπαλλακι στον κόσμο για όλα, και οτι για το να φορούνε μάσκες τα μικρά ειναι υπεύθυνοι μόνο οι γονείς...Πείτε καμιά φορά την πραγματικότητα όπως είναι, αφήστε τις ασυναρτησίες σας και ασυνεχείς νοηματικά δηλώσεις σας, σταματείστε την αποποίηση των ευθυνών σας (τεράστιες), και μετά προσπαθείστε να βγάλετε τις ευθύνες απο πάνω σας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει