Ακόμα ένα κοινοβουλευτικό θρίλερ έχει να αντιμετωπίσει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει σε ένα νομοσχέδιο «σκούπα» όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Η γκάμα πλούσια: από τα εργασιακά, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά που προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ, μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η ανοιχτή διαφωνία υπουργών, όπως του Μάξιμου Χαρακόπουλου για το γάλα, η δυσφορία του Άδωνι Γεωργιάδη για την τυχόν μεταφορά μέρους φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ και η μη αντίδραση, ακόμα του Πάνου Παναγιωτόπουλου για τα βιβλία, προοιωνίζονται τι θα συμβεί μόλις οι τελικές αποφάσεις φτάσουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Τυπικά τα νομοσχέδια μπορούν να περάσουν με 148 ψήφους, εφόσον είναι προφυλακισμένοι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.Πολιτικά, όμως, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αν στερηθεί την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Στο θέμα του γάλακτος πρώτοι σήκωσαν τη σημαία του αντάρτικου οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος.«Ελπίζουμε τελικά να επικρατήσει η λογική» είναι η τελευταία λέξη που μεταφέρουν κύκλοι του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην εκπνοή της λήξης της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Realnews» της Κυριακής ο κ. Χαρακόπουλος περιμένει με το όπλο παρά πόδα και εμφανίζεται αποφασισμένος ακόμα και να παραιτηθεί από την κυβέρνηση στο όνομα της αφάνισης των κτηνοτρόφων.

Αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί μέχρι τέλους είναι και ο γαλάζιος βουλευτής Γιώργος Βλάχος. «Ας το καταλάβουν, αυτό με το γάλα δεν μπορεί να περάσει» δήλωσε στον Real fm. Μπλόκο στο γάλα έχουν κάνει 53 βουλευτές, οι οποίοι έχουν συνυπογράψει σχετική ερώτηση.

Σε crash test για τη συνοχή της κυβέρνησης αναμένεται να μετατραπεί η ψηφοφορία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι αντιδράσεις έρχονται από το ΠΑΣΟΚ και είναι ηχηρές. Ο Φίλιππος Σαχινίδης έχει αφήσει να εννοηθεί στη Χαριλάου Τρικούπη ότι προτίθεται να το καταψηφίσει. Οι προειδοποιητικές βολές πολλές από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Οι Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Ντόλιος και Κώστας Τριαντάφυλλος επίσης απειλούν με καταψήφιση. Στη Χαριλάου Τρικούπη και το Μαξίμου φοβούνται ότι οι τράπεζες θα αποτελέσουν το επόμενο crash test στις σχέσεις Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου.