Έκκληση προς τους νέους έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντάς τους πως δεν είναι άτρωτοι και ότι θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά και να τηρήσουν τα μέτρα, καθώς κινδυνεύουν οι γονείς και οι παππούδες.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ ξανά στους νέους. Όχι σαν μέλος της Κυβέρνησης, όχι σαν κάποιος που βρίσκεται μαζί με χιλιάδες άλλους στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά κυρίως σαν πατέρας.

Δεν είστε άτρωτοι. Ούτε εσείς, ούτε οι φίλοι σας, αλλά κυρίως δεν είναι άτρωτοι και κινδυνεύουν οι γονείς και οι παππούδες σας.

Είστε σε μια ηλικία ξεχωριστή, που όλοι περάσαμε, και η οποία χαρακτηρίζεται από την ανεμελιά. Είναι λογικό να θέλετε να ζείτε κάθε μέρα έντονα και μοναδικά. Κάντε το, αλλά κάντε το με προσοχή. Για να μη θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου που γνωρίζετε. Για να μην είστε άθελά σας υπεύθυνοι για το επόμενο κρούσμα.

Κυρίως επιστρέφοντας από τις διακοπές σας, πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί. Για αυτό για τουλάχιστον μία εβδομάδα φοράμε μάσκες παντού, τηρούμε τις αποστάσεις και μένουμε μακριά από άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Κάντε τη διαφορά. Τηρήστε τα μέτρα. Για να σταματήσει εδώ η διασπορά του ιού. Για να αποφύγουμε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό.

Και το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας. Ας είναι ξεκάθαρο. Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη. Χρόνια πολλά. Καλή Παναγιά».