Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο νομό Μεσσηνίας. Ο κ.Καμμένος επισκέφθηκε την Μεσσήνη και την Καλαμάτα, όπου συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους αγροτών. Αργά το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την διάρκειας της οποίας ανακοίνωσε τους υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει το κόμμα του. Συγκεκριμένα στο δήμο Καλαμάτας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν τον καρδιολόγο Μανώλη Μάκαρη, ενώ στο δήμο Μεσσήνης τον καθηγητή Κώστα Σπυρόπουλο.

Αναφερόμενος στην περιφέρεια Πελοποννήσου ο κ.Καμμένος είπε ότι “βρισκόμαστε σε διεργασίες και θα ανακοινώσουμε την επόμενη βδομάδα Μεσσήνιο υποψήφιο περιφεριεάρχη, χωρίς δεσμούς με το χθες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόκειται για υποψήφιο που δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική στο παρελθόν, και για τον οποίο για την ώρα πραγματοποιούνται μετρήσεις, προκειμένου το κόμμα να εξετάσει την διεισδυτικότητά του στο εκλογικό σώμα της περιοχής.

Ο κ.Καμμένος είπε ακόμη ότι στο ευρωψηφοδέλτιο θα υπάρχει μεσσήνιος υποψήφιος ευρωβουλευτής, ενώ αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, είπε ότι “δεν θα κάνουμε πολιτικό παιδομάζωμα, από δυνάμεις που έχουν ψηφίσει μνημόνια, που έχουν συμμετάσχει στο έγκλημα του μνημονίου”. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα κάνει “μεταγραφές ποδοσφαιρικού τύπου” και ότι “θέλουμε δυνάμεις που αντιτίθενται στα σχέδια της Μέρκελ”. Κληθείς να σχολιάσει το “Ποτάμι” είπε ότι “θέλουμε να υπάρχουν ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες αρκεί να έχουν πολιτικές θέσεις”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος σχηματισμός δεν προέρχεται απο παρθενογέννεση και επιτέθηκε σε συγκεκριμένο στέλεχος του,τον Νίκο Δήμου, τον οποίο χαρακτήρισε “επαγγελματία πολιτευτή” που απο τη Δράση πήγε στο Ποτάμι.

Αργά το βράδυ ο κ.Καμμένος μίλησε σε κομματική εκδήλωση στην Καλαμάτα, όπου καταφέρθηκε κατά του Μνημονίου και της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι “πάνε να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία” και κάλεσε το λαό “να ξεσηκωθεί ειρηνικά και να καταψηφίσει στις ευρωεκλογές τα δυο κόμματα που συγκυβερνούν”.Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “ακολουθεί κατά πόδας τις εντολές της τρόικας”.