Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προγραμματίζει σύμφωνα με πληροφορίες για αυτή την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το τελευταίο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές τόσο του ίδιου όσο και των περισσότερων μελών της κυβέρνησης που θα φύγουν για λίγες ημέρες εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο – άλλωστε από τη Δευτέρα μέχρι και τις 23 Αυγούστου δεν προβλέπεται να υπάρχει και νομοθετική δραστηριότητα στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν τα εθνικά θέματα και κυρίως οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά και την τελευταία κρίση στο Αιγαίο και ο τρόπος αξιοποίησης που πακτωλού χρημάτων που θα εισρεύσει στη χώρα μας σταδιακά το προσεχές διάστημα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης – συνολικά περίπου 72 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα αναμένεται να γίνει κουβέντα για τα σχέδια νόμου που θα κατατεθούν από τους αρμόδιους υπουργούς αμέσως μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους ενώ θα ζητηθεί από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ένας απολογισμός των πεπραγμένων τους (όσα τυχόν δεν έχουν καταγραφεί από το ηλεκτρονικό σύστημα που παρακολουθεί τη δραστηριότητά τους) αλλά και των όσων βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα, ενόψει της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη και σύσσωμης της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.