Για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού και την πληθώρα θεμάτων είχαν σύντομο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πριν τη συνάντηση τους στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά και το Ταμείο Ανάκαμψης,

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός θέλησε να δείξει διάθεση ενωτική και εγκάρδια καλημερίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το μικρό του όνομα και σε πρώτο ενικό.

«Γεια σου Αλέξη, τι γίνεται;» είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «η μόνη αποδεκτή χειραψία την εποχή του κορονοϊού είναι αυτή» την ώρα που οι δύο πολιτικοί αντάλλασσαν χαιρετισμό με τους αγκώνες τους.

«Κάτσε» παρότρυνε ο πρωθυπουργός τον κ.Τσίπρα, ο οποίος του είπε με σοβαρότητα: «Έχουμε θέματα πολλά σήμερα» και ο κ.Μητσοτάκης ανταπάντησε: «Έχουμε την άνεση χρόνου να το συζητήσουμε».

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης: 

  • Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
  • Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,
  • Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.