Κουτσούμπας: Το παζάρι ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας συμπεριλαμβάνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

«Υπαρκτός κίνδυνος θερμού επεισοδίου, έστω και αν προκύψει ως ατύχημα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:11
16/07/2020
Κουτσούμπας: Το παζάρι ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας συμπεριλαμβάνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων
9
loading

«Γίνονται και φανερές διαπραγματεύσεις και μυστικές διαπραγματεύσεις. Η ουσία είναι ότι νομιμοποιούνται τα τετελεσμένα της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και προωθείται το παζάρι που έχουν στήσει ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ με τις κυβερνήσεις και τις αστικές τάξεις των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας. Το παζάρι είναι επικίνδυνο για τον ελληνικό λαό, συμπεριλαμβάνει ελληνικά εδαφικά κυριαρχικά δικαιώματα και αυτή είναι η πραγματικότητα που αποσιωπά και η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη (16/7) στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά.

Σημείωσε τον υπαρκτό κίνδυνο θερμού επεισοδίου, έστω και αν προκύψει ως ατύχημα, ενώ το θερμό επεισόδιο «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνουν ανοιχτές διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ και από άλλα ισχυρά κράτη και οργανισμούς έτσι ώστε να προχωρήσει το ουσιαστικό σχέδιο και στο οποίο, απ' ό,τι φαίνεται, συμφωνούν όλοι οι εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης της Ελλάδας για συνεκμετάλλευση».

«Διαπραγμάτευση δηλαδή που θα προχωρήσει σε συνεκμετάλλευση και προφανώς σε παραχώρηση κάποιων κυριαρχικών δικαιωμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι είναι αίολο το επιχείρημα «ότι δήθεν "τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της ΕΕ"».

Όπως εξήγησε, «δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια στο γεγονός ότι και η ΕΕ και τα ξεχωριστά ισχυρά καπιταλιστικά κράτη τα οποία ηγούνται όσο και άλλοι σύμμαχοι της Ελλάδας ουσιαστικά έχουν επιλέξει την Τουρκία ως βασικό τους σύμμαχο, άσχετα αν οι ενέργειες της Τουρκίας τους κάνουν να αποστασιοποιούνται έστω φραστικά με τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις τους. Όμως η στρατηγική τους στόχευση είναι ότι πρέπει να κρατήσουν την Τουρκία σύμμαχο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ότι πρέπει η ΕΕ να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία γιατί είναι μια μεγάλη αγορά και βεβαίως η χώρα-πύλη προς τον μουσουλμανικό κόσμο και την Ασία».

«Και το γεγονός βέβαια ότι θέλουν να αποσπάσουν την Τουρκία και τις επιλογές της από τη σύμπλευση ή τη συνεργασία σε ορισμένα ζητήματα με τη Ρωσία που είναι ο άλλος μεγάλος αντίπαλος Αμερικάνων και Ευρωπαίων» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η τουρκική επιθετικότητα, κατά την άποψη του ΚΚΕ, εδράζεται και αναπτύσσεται εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα» για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο.

Αναφερόμενος στο νόμο για τις διαδηλώσεις, είπε πως ως ΚΚΕ «είπαμε και στη Βουλή και το εννοούμε ότι θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά αυτός ο νόμος. Ο ίδιος ο λαός με την πράξη του και ταυτόχρονα με την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις και τις πορείες και τις απεργίες να στείλει το νόμο στα αζήτητα της ιστορίας όπως και άλλους προηγούμενους».

Ερωτηθείς για παραίτηση Χρυσοχοΐδη απάντησε πως το ΚΚΕ δεν εστιάζει τόσο στα πρόσωπα που υλοποιούν μια πολιτική, αλλά στο ότι αυτή εφαρμόζεται και κατευθύνεται από τον πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνηση, προσθέτοντας: «Φυσικά τα επιμέρους πρόσωπα βάζουν τη δική τους σφραγίδα, έχουν τη δική τους ατομική ευθύνη για την οποία τα κρίνουμε -και πρέπει να κριθούν αυστηρά και από τον ελληνικό λαό-, αλλά από εκεί και πέρα εμείς βλέπουμε τη συνολική ευθύνη ενός κόμματος και μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ήδη βρισκόμαστε σε νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση για την οποία η πανδημία του κορονοϊού λειτούργησε ως καταλύτης και όχι ως αιτία. Σημείωσε δε τις τραγικές επιπτώσεις που ήδη έχει και θα έχει αυτή στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Υπογράμμισε, επίσης, την αναγκαιότητα επείγουσας λήψης ουσιαστικών μέτρων και στα νησιά και σε όλη τη χώρα με στελέχωση και εξοπλισμό των δημόσιων δομών υγείας και τη διενέργεια γενικευμένων προληπτικών ελέγχων για τον κορονοϊό.

Χαρακτήρισε ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για το ΚΚΕ και κύριο μέτωπο πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Κάλεσε όλες τις δυνάμεις -πολιτικές, συνδικαλιστικές- που δρουν στο κίνημα «σε ετοιμότητα ώστε να μην αφήσουμε κανένα κανέναν άνθρωπο, κανέναν οικογενειάρχη, κανέναν μικροεπαγγελματία, κανένα μισθωτό, άνεργο, αγρότη, μόνο του, να του κατάσχουν το σπίτι, να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών την οποία δεν ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι είναι «καθαρή κοροϊδία», καθώς «παίρνουν μόνο όσοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, ενώ δεν δίνεται καμία δυνατότητα διεκδίκησης αναδρομικών από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και μετά».

«Χώρια το πότε θα δοθούν τα αναδρομικά αφού η κυβέρνηση θα συνεκτιμήσει τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές» προσέθεσε.

Το ΚΚΕ θέτει τα ζητήματα αυτά και τονίζει ότι η μεγάλη πίεση θα ασκηθεί από τη λαϊκή πλειοψηφία που πρέπει να συσπειρωθεί, να συμμαχήσει στη βάση, στους αγώνες.

Ως προς τη συνεργασία με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κοινού πλαισίου, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «όταν ένα κόμμα έχει άλλη γραμμή και δεν θέλει να ψηφίσει την θετική πρόταση του ΚΚΕ για μια σειρά ζητήματα που αφορούν το λαϊκό εισόδημα και την επιβίωση των συνανθρώπων μας, τότε είναι δική του ευθύνη».

«Άρα το τι ψηφίζει ο κάθε βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος είναι και προσωπική ευθύνη και συλλογική πολιτική ευθύνη των κομμάτων στα οποία ανήκουν. Αυτό πρέπει να δει ο ελληνικός λαός, άρα το τι επιλέγουμε για εκπρόσωπο στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στο εργατικό σωματείο ή ποιον θα εκλέξουμε βουλευτή και ευρωβουλευτή, είναι και ατομική ευθύνη του καθενός, εκτός των άλλων» κατέληξε στη συνέντευξή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar θορπ.

  Μετα την συνθήκη της Γιάλτας ο Στάλιν σας εξόρισε στν Τασκένδη , Σιβηρία και αλλου !
  Γιατί ?
  Σε αυτό θα απάντηση ο Μήτσος η οποίος άλλος σύντροφος ?

 2. avatar Peter han

  Για την εισβολή των λάθρο έχεις να πεις τίποτα?

 3. avatar Αψιου

  Ειναι το κεφαλι σου θολο...
  Χορτασες λεφτα Μητσο φαφλατα...

 4. avatar Aimilios

  μα το ΚΚΚ ειναι υπερ της καταργησης καθε κυριαρχικου δικαιωματος, οχι συνορα οχι πατριδες.
  Τωρα μας λεει οτι δεν ειναι καλο που συμβαινει αυτο;

 5. avatar Μια , μόνο μια

  Κριτική κατά της Ρωσίας , δεν έχεις πει ποτε
  Τόσο τέλεια είναι αυτή η χώρα ;;
  Ακόμα κάτι για το Τσερνόμπιλ
  ´, πιπεριές ´ λέγατε ...

 6. avatar … εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

  Ποιών, των Τούρκων ή ημών; Με ποιους είστε τελικά; Ούτε εσείς ξέρετε! Διεθνισμός και ακτιβισμός, και τα μυαλά στα κάγκελα...

  1. avatar Ρε ατσίδα

   εσύ πιάνεις πουλιά στον αέρα, να σχολιάζεις συχνότερα..

  2. avatar ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

   ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ, ΔΕΞΙΟ-ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ.ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΗΜΕΝΕ ΤΙ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ \"\"ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ\"\"ΑΙΓΑΙΟ, κλπ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΓΕ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ SITE

   1. avatar Δεν πρέπει να υπάρχουν κράτη

    Τι, τώρα άλλα λέτε; Τα λόγια τα μεγάλα, χωρίς αντίκρισμα... Ζείτε εκτός τόπου και χρόνου, με ιδεοληψίες!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει