«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τα περισσότερα θέματα», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι μέρος του πλεονάσματος, θα διατεθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Και επανέλαβε: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Έχουμε λύσεις που θα γίνουν αποδεκτές», προσθέτοντας: «Ό,τι συμφωνήσαμε θα περάσει από τη Βουλή».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Βήμα», είπε: «Για μια άλλη μια φορά, δε θα διστάσει να προκαλέσει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» και πρόσθεσε: «Ο Τσίπρας λέει ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».

Ο κ. Κεδίκογλου, πάντως, ανέφερε: «Έχουμε δείξει υπεύθυνη στάση όλα τα χρόνια της κρίσης».

Και συνέχισε να ασκεί κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Όσα λέει ο κ. Τσίπρας δείχνουν ότι δεν έχει ιδέα πως δουλεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη».

Υποστήριξε ακόμη ότι «Είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Δεν θα διακινδυνεύσουμε όλα αυτά όταν είμαστε πολύ κοντά στο να γυρίσουμε τελείως τα πράγματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού και ούτε πρόωρων εκλογών. «Οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές δεν αλλάζουν κυβέρνηση. Έχουμε σκοπό να εξαντλήσουμε την τετραετία», είπε.

Αναφερόμενος στο πότε θα γνωστοποιηθεί το όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, είπε ότι θα γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες. Και τόνισε: «Κερδίζει έδαφος κάθε μέρα η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου». Άφησε αιχμές πάντως για τους υποψήφιους εκείνους που θέλησαν να βάλουν μπροστά προσωπικούς στόχους.