Απόλυτα σίγουρος ο Χάρης Θεοχάρης ότι «ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα»

Από πού πηγάζει η σιγουριά του υπουργού Τουρισμού


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:41
03/07/2020
Απόλυτα σίγουρος ο Χάρης Θεοχάρης ότι «ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα»
7
loading

«Ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα και τη σιγουριά αυτή την έχω μετά από τις επαφές μου με τους εμπλεκόμενους με το τουριστικό προϊόν». Αυτό ανέφερε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα και είχε επαφές με δημάρχους, επιχειρηματίες, ξενοδόχους αλλά και εργαζόμενους του κλάδου.

Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε αρχικά με το δήμαρχο Ρεθύμνης και τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την πορεία του τουρισμού, τα προβλήματα αλλά και τις κοινές προσπάθειες όλων να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό. «Συζητήσαμε για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, και η δημοτική αρχή από ό,τι διαπίστωσα, το περιμένει με αγωνία και μεγάλη χαρά.

Τα μηνύματα που μας έρχονται και μας ενημερώνουν είναι αισιόδοξα και θέλουμε αυτή η αισιοδοξία να μετατρέπει και σε επιτυχία και αποτελεσματικότητα», είπε ο κ. Θεοχάρης τονίζοντας ότι φέτος δεν είναι η χρονιά των αριθμών: «…. το έχουμε πει πολλές φορές αυτό, είναι η χρονιά της ποιότητας και ποιότητα σημαίνει όμορφες διακοπές, όμορφο κρητικό περιβάλλον, κρητική φιλοξενία, σημαίνει όμως και ασφάλεια, σημαίνει προσοχή και ότι όλοι μας τηρούμε τα πρωτόκολλα.

Με αυτό τον τρόπο, όποιος μας επισκέπτεται γυρίζει μετά στο σπίτι του σώος και ασφαλής». Μίλησε επίσης για ένα διαφορετικό καλοκαίρι σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο: «Θα είναι όμως ένα καλοκαίρι που ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό, ο υπουργός είπε πως «δεν επικρατεί κανένα μπάχαλο στον ελληνικό τουρισμό, υπάρχει ασφάλεια και υπάρχει και άνοιγμα του τουρισμού. Δεν υπάρχει καμία χώρα που είναι πιο μπροστά από τη χώρα μας αυτή τη στιγμή στον τουρισμό.

Είμαστε στην πρωτοπορία και πράγματι αναγκάσαμε ακόμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πάρει θέση. 'Αρα ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε ότι δεν θα ανοίξουμε και τελικά ανοίξαμε. Τώρα φωνάζει ότι δεν θα τα καταφέρουμε, εγώ σας διαβεβαιώ ότι θα τα καταφέρουμε. Κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει όχι κριτική πρέπει να κάνει αυτοκριτική.

Διότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της κρίσης μέχρι και σήμερα είναι στις επάλξεις και στηρίζει τον ελληνικό λαό».

Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί επιβολής καραντίνας στους 'Αγγλους που θα επιστρέφουν από το ταξίδι τους στην Ελλάδα, ο κ. Θεοχάρης είπε πως: «Δεν πρόκειται για ταξιδιωτική οδηγία σίγουρα. Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε πει ότι ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε το δίαυλο στις 15 Ιουλίου, αυτό περιμένουμε να μας το επιβεβαιώσουν οι γιατροί τους οποίους και συμβουλευόμαστε όλο αυτό το διάστημα.

Περιμένουμε πολύ σύντομα να έχουμε τη γνώμη τους για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις μας. Όσο εμείς έχουμε κάποιους περιορισμός, είναι κατανοητό ότι λόγω της αρχής της αμοιβαιότητας, αρχή που ισχύει πολύ συχνά στις σχέσεις μεταξύ των κρατών, τόσο και άλλες χώρες μπορούν να θέτουν από την πλευράς τους και αυτές περιοριστικά μέτρα ασφαλείας. Συνεπώς δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά η χώρα μας συνεχίζει να διατηρεί τα περιοριστικά της μέτρα».

Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε και με ξενοδοχουπαλλήλους που τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τα αιτήματά τους, με τον κ. Θεοχάρη να δηλώνει: «Έχω ο ίδιος επαφή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όλοι έχουμε αγωνία και ο τουρισμός, άνοιξε πριν από δύο μέρες.

Όμως, πριν από δύο μήνες όταν μιλούσαμε για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού εισπράτταμε την αγωνία για το κατά πόσο αυτό θα συμβεί. Τελικά συνέβη και όλοι είδαμε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Ένα σχέδιο που δεν είναι μόνο στα χαρτιά αλλά τα υλοποιεί και σε χρόνους και σε χρονοδιαγράμματα που βάζει.

Μην έχουμε αγωνία και ανησυχία. Κάθε μέρα τα πράγματα επανεξετάζονται, γίνονται διορθωτικές κινήσεις και ειδικά σήμερα είναι μία μέρα που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε περαιτέρω μέτρα στήριξης και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ειδικά των εποχικά εργαζομένων».

Κάλεσε μάλιστα τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, να δείξουν υπομονή, διότι όπως είπε «θα έρθουν νέα μέτρα στήριξης.

Τους συνιστώ να δείξουν ηρεμία, να δουν τα μέτρα να δουν τις εξειδικεύσεις οι οποίες θα γίνουν από το υπουργείο Εργασίας, μέσα σε ελάχιστες ημέρες και μέσα από αυτά τα μέτρα διορθώνονται και δυσκολίες που υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες και η στήριξη θα είναι ουσιαστική.

Δηλαδή πιο γενναία και χωρίς αποκλεισμούς ή προβλήματα. «Οι τουρίστες δεν στηρίζουν το ελληνικό προϊόν τυχαία. Το στηρίζουν διότι, πρώτον έχει ποιότητα και αυτό έχει διαχρονικά αποδειχθεί, ειδικά το προϊόν της Κρήτης και δεύτερον διότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενάντια σε αξιωματούχους που έλεγαν ξεχάστε τις διακοπές σας φέτος και βγάζανε ταξιδιωτικές οδηγίες, εμείς ως υπουργείο Τουρισμού βγαίναμε σε διεθνή μέσα και συντηρούσαμε το ενδιαφέρον της χώρας ζωντανό.

Με πρωτοβουλίες του ΕΟΤ και διάφορες ενέργειες, ώστε τώρα που ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός να υπάρχει το ενδιαφέρον των ανθρώπων να έρθουν και να ξεπεράσουν το φόβο και όλες τις υπόλοιπες ανασφάλειες».

Επιπλέον, στους εργαζόμενους στον τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης υποσχέθηκε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε πιο ομαλή και πιο καλή τη διαδικασία, ώστε να έρθει ο τουρίστας στην Ελλάδα, να έρθει στην Κρήτη, αλλά και να επιστρέψει στη χώρα του ασφαλής. Και όλα αυτά για τη στήριξη των εργαζομένων του ελληνικού τουρισμού».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για μία εξαιρετική συνεργασία του υπουργείου Μεταφορών με το υπουργείο Τουρισμού με στόχο όπως είπε «να εξασφαλισθεί η προετοιμασία των πυλών εισόδου στη χώρα ώστε να υποδεχτούμε ως Ελλάδα τους τουρίστες, είτε οδικώς, είτε μέσω αεροπορικών συνδέσεων.

Και αυτό που διαπιστώσαμε είναι, ότι τις πρώτες μέρες λειτουργίας εκτός των αεροδρομίων, στα βόρεια σύνορά μας υποδεχτήκαμε χιλιάδες επισκεπτών, με ελάχιστα προβλήματα.

Αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε μία εικόνα για τη χώρα μας, που υποδέχεται τους τουρίστες κερδίζοντας το στοίχημα που είναι ο ελληνικός τουρισμός για τον οποίο γίνεται μία εξαιρετική δουλειά».

Με την ευκαιρία, ο υφυπουργός Μεταφορών ευχαρίστησε τον υπουργό Τουρισμού για την ίδρυση της σχολής ξεναγών στο Ρέθυμνο, που είναι όπως είπε «ένα πρώτο καλό βήμα σε ότι αφορά την εκπαίδευση την τουριστική.

Όπως επίσης τη διαχρονική στήριξη του κυρίου Θεοχάρη σε ό,τι αφορά τη σχολή τουρισμού που πρόκειται να ιδρυθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης».

Τέλος, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης μίλησε για την αισιοδοξία που υπάρχει και από τη δημοτική αρχή του Ρεθύμνου, όσο και τον υπουργό Τουρισμού, ότι όλα θα πάνε καλά με το άνοιγμα του τουρισμού στην Κρήτη και το Ρέθυμνο.

«Τα θετικά αποτελέσματα τα χρειαζόμαστε διότι το lockdown ήταν μία απαραίτητη διαδικασία αλλά από σήμερα πρέπει να ξανάρθουμε στο πέλαγος και να αναζητήσουμε ξανά την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και ιδίως της τουριστικής οικονομίας που λείπει από το εισόδημα του κρητικού λαού.

Όπως γνωρίζετε, το Ρέθυμνο είναι προορισμός τουριστικό,ς και τα έσοδα του δήμου εξαρτώνται σε μεγάλο ποσοστό, πλέον το 50%, από το πώς πηγαίνει ο τουρισμός στην περιοχή μας.

Όλοι μαζί λοιπόν, πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Ο καθένας έχει την ευθύνη του και νομίζω ότι όλοι μαζί αν ενώσουμε δυνάμεις και πάμε συντονισμένα όπως πηγαίνουμε μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα θα είναι καλά.

Φιλοδοξία μας είναι να έρθουν πολλοί και όσοι έρθουν να επιστρέψουν, αποκομίζοντας την εντύπωση ότι η Κρήτη δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός προορισμός, αλλά πάνω από όλα είναι ένας ασφαλής προορισμός».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Βάζει άσχετους για να κρύψει τη δική του ανικανότητα

  Αυτός δεν κάνει ούτε για βραδυνός ρεσεψιονίστας ξενοδοχείου 4 αστέρων.
  Όχι για υπουργός της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδος.
  Τον χρεώνεται απόλυτα ο Κούλης.
  Αυτός τον έκανε υπουργό τουρισμού αντί της έμπειρης Όλγας Κεφαλογιάννη.

 2. avatar Με ποιο κόστος όμως..

  δεν μας λέτε...Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες κύριοι....

 3. avatar θορπ.

  Είναι ευφυείς και αθόρυβα ενεργεί !
  Η απευθείας πτήσεις δεν συνάδουν με την ασφάλεια που επιβάλλει τα πρωτόκολλο .
  Οι πολλαπλοί έλεγχοι και με διάφορα συστήματα είναι πιό αποτελεσματικά απο το ένα στην είσοδο !
  Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα ? Ξενοδοχοι και μή , όλοι ειδήμονες ?

 4. avatar ΝΔ

  Κατήγγειλαν ως ... απαράδεκτο τον υπουργό και αποχώρησαν
  Κακήν κακώς αποχώρησαν οι συμμετέχοντες τοπικοί φορείς από τη σύσκεψη που είχε διοργανωθεί στο ξενοδοχείο \"Ατλαντίς\" με την αφορμή της παρουσίας του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Ηράκλειο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την \"απαράδεκτη\" όπως χαρακτηριστικά είπαν συμπεριφορά που επέδειξε απέναντί τους.
  Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το μικρόφωνο λέγοντας ότι \"ο κ. Θεοχάρης δεν σεβάστηκε τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους αγνόησε\" προσθέτοντας ότι \"τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει στον επικεφαλής ενός τόσο σοβαρού υπουργείου\".
  Την ίδια δυσαρέσκεια έδειξαν και άλλοι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στην ίδια συνάντηση, αποχωρώντας επίσης.
  Αυτό που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των συμμετεχόντων φορέων ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Θεοχάρης μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο, ενώ σε κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από τον χώρο της σύσκεψης προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών.

 5. avatar Κρήτη Σητεία

  Καλά ε; Δεν παίζεστε!!! Δεν μάθατε το τι έγινε στο Ηράκλειο κατά την επίσκεψη του [...]; Είχε γράψει στα υποτυπώδη μέζεα του , όλους τους παρευρισκόμενους κ.λ.π. Γιατί δεν τα γράφετε; Γιατί τα κρύβετε τα πήρατε και εσείς ; Κάντε λοιπόν ( αν θέλετε να λέγεστε αμερόληπτοι δημοσιογράφοι) ένα ρεπορτάζ και ρωτήστε συναδέλφους σας να σας πουν για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ της επίσκεψης!!!!!! Τουρ έκανε τίποτα άλλο!!!!!!

 6. avatar Peter haη

  Έχετε καταντήσει την πατρίδα μας μπανανία εκλιπαροντας γλύφοντας τους τουρίστες να\'ρθουν να σας αφήσουν κανένα φιλοδώρημα , όπως τότε με τον στόλο σαν δεν ντρέπεστε καταστρέψατε όλη την παραγωγική δραστηριότητα κ περιμένετε να σας πετάξουν κανένα κόκαλο οι τουρίστες λιγουρια
  Αυτή είναι η κυβέρνηση σας

 7. avatar Τέρμα

  Αυτοί που θα ρθουν, παρ όλα τα εμπόδια, θα είναι οι αποδημοι Έλληνες. Από τουρίστες ξένους,μεγάλη επιφυλακτικοτητα! Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει