ΣΥΡΙΖΑ για πραγματογνώμονα: «Διαψεύδει Μιωνή και επιβεβαιώνει Παππά»

Τα τρία σημεία που εστιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη που προσκόμισε ο επιχειρηματίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:09
30/06/2020
ΣΥΡΙΖΑ για πραγματογνώμονα: «Διαψεύδει Μιωνή και επιβεβαιώνει Παππά»
6
loading

«Ο πραγματογνώμονας του Μιωνή διαψεύδει Μιωνή και επιβεβαιώνει Παππά», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, με αφορμή την ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη που προσκόμισε ο επιχειρηματίας.

Με βάση τα όσα αναφέρει η πραγματογνωμοσύνη, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν δύο σημεία: ότι δηλαδή η παράνομη καταγραφή της συνομιλίας δεν διακόπηκε τελικά επειδή τελείωσε η μπαταρία του κ. Μιωνή αλλά επειδή ο ίδιος ο επιχειρηματίας διέκοψε το καταγραφικό μηχάνημα, στο σημείο που αφηγούνταν τη σχέση του επιχειρηματία Σταύρου Παπασταύρου και της Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Επίσης ότι από το ακατάληπτο σημείο της συνομιλίας που έγινε καταληπτό, με την τεχνική της αποθορυβοποίησης, καθίσταται σαφές πως ο Νίκος Παππάς αναφερόταν σε πρόσωπα όπως οι κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνής που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την τότε κυβέρνηση.

Σε σχέση με την νέα κατάθεση υλικού από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και την πραγματογνωμοσύνη για το «παράνομα καταγεγραμμένο ηχητικό», οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ειδικότερα τα εξής:

«1. Το "ακατάληπτο" σημείο δείχνει Μιωνή και όχι Παπαγγελόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιώτης πραγματογνώμονας της πλευράς Μιωνή λέει ότι προχώρησε σε αποθορυβοποίηση των ακατάληπτων σημείων της παρανόμως καταγεγραμμένης συνομιλίας. Στην έκθεσή του διευκρινίζει ότι η φράση Παππά, που δεν ακούγεται είναι η εξής: "...οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι". Άρα η πλήρης φράση του Νίκου Παππά είναι:

ΠΑΠΠΑΣ. "...Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι. Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά! ".

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι αυτοί που προσεγγίζουν την κυβέρνηση και είναι απόλυτοι, οι άνθρωποι που βγάζουν λεφτά δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Είναι άνθρωποι που προσεγγίζουν την κυβέρνηση, όπως ο Μιωνής.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Παπασταύρου (στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά) και ο Μιωνής, που από τότε έβγαζαν λεφτά, όπως έχει αναφέρει από την πρώτη στιγμή ο Νίκος Παππάς.

2. Στην πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται ότι η διακοπή της παράνομης καταγραφής (όπως και η έναρξη) έγινε από τον ίδιο τον Μιωνή "διαμέσου των πλήκτρων ελέγχου της συσκευής που την πραγματοποιεί".

Η λήξη της καταγραφής δεν έγινε, λοιπόν, "λόγω τέλους της μπαταρίας του καταγραφικού μηχανήματος", όπως αναφερόταν στο τέλος της απομαγνητοφώνησης της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας, την οποία κατέθεσε η πλευρά Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή πριν από λίγες ημέρες.

Ενδιαφέρον προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός πως η λήξη της καταγραφής (που έγινε από τον ίδιο τον Μιωνή, όπως λέει και ο ιδιώτης πραγματογνώμονας στον οποίο ανέθεσε τον έλεγχο του ηχητικού) έγινε ακριβώς στο σημείο όπου ξεκινά (από τον ίδιο τον Μιωνή) η ανάλυση/περιγραφή της σχέσης Σταύρου Παπασταύρου και Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Για ποιον λόγο άραγε ο Μιωνής έκλεισε το καταγραφικό εκείνη τη στιγμή.

3. Σε σύγκριση του παρανόμως καταγεγραμμένου ηχητικού και της απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας που κατέθεσε η πλευρά Μιωνή πριν από λίγες μέρες, παρατηρείται μια λαθροχειρία.

Από τις αναφορές Μιωνή στην απομαγνητοφώνηση αντιλαμβανόμαστε ότι ο Παπασταύρου δεν θα μιλούσε ποτέ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ακόμη και αν ήταν ένοχη, κάτι που με βάση το ηχητικό (και φράση που έχει παραληφθεί) δεν αποκλείει καθόλου ο ίδιος.

Για αυτό εξάλλου, σ' αυτό το σημείο της παρανόμως καταγεγραμμένης συνομιλίας υπάρχει μια σαφής λαθροχειρία στο κείμενο της απομαγνητοφώνησης, που αλλάζει το νόημα. Λείπει η φράση: "Μπορεί να έχει κάνει (σ.σ.: η Μαρέβα) ".

Στην απομαγνητοφώνηση που διανεμήθηκε λέει:

Μιωνής (για Μαρέβα): "Δεν ξέρω τι έχει κάνει, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα".
Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο Μιωνής λέει:

"Δεν ξέρω τι έχει κάνει. Μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Μπορεί να έχει κάνει".

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει απαλειφθεί και από την απομαγνητοφώνηση που κατέθεσε εκ νέου η πλευρά Μιωνή μαζί με την έκθεση του ιδιώτη πραγματογνώμονα στον οποίο ο ίδιος ο κ. Μιωνής ανέθεσε τον έλεγχο του ηχητικού».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar από Σωτήρη

  Είναι αδικία για τίς σημερινές γενεές η ύπαρξη στην πολιτική σκηνή αυτής τής αισχρής συμμορίας αμόρφωτων αλ666 !
  Το είπαν πολλοί στο ξεκίνημα τής.
  Όμως κύριος υπεύθυνος είναι ο Αλαβάνος !
  Ναι φίλοι μου, αυτός μίλησε για το ποιόν του, αλλά αργά !
  Επίσης, αυτός τελικά υποχώρησε επιτρέποντας την άνοδο του [...] !

 2. avatar Βολταίρος εκ Παρισίων

  Είναι και η Μαρέβα (δλδ ο Κούλης) στο κόλπο. Όπως είπε και ο [...] Σαμαράς τίποτα δεν γίνεται αν δεν το ξέρει ο αρχηγός.
  Αυτός γνωρίζει καλύτερα.

 3. avatar οταν ο πολακης

  ελεγε οτι κατεγραφε τον στουρναρα ηταν αδικημα,τωρα αυτο πως λεγετε?και πως λεγονται ολοι αυτοι που διαβαζανε τις συνομιλιες αυτες στα καναλια?δωστε απαντηση αν μπορειτε?

 4. avatar 《SABY MION》 ο Σάμου Μιωνης

  Ειναι Εβραίος με Ελληνοοιημενο επίθετο και βέβαια ειναι στήριγμα της ΔΕΞΙΑΣ ! Οπως Ολοι ειναι Νεοδημοκρατης !

 5. avatar SER 30

  ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ [...] ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΜΕ ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΜΕΝ ΘΑ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΣΟΜΕΝ . ΝΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΘΩΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΟΧΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΟΘΔΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΕΙ . ΑΜΗΝ . ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ?

  1. avatar ΕΜΕΙΣ ΝΑΙ

   ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΕΣΥ ΤΙ; ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΞΙΟΣ ΣΑΜΑΡΟΣΑΝΟΦΑΓΟΣ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει