Σκανδαλώδη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης τη μη κοινοποίηση της λίστας των ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «το ζητάει όλη η κοινωνία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ιonian TV, ο κ. Χαρίτσης κατήγγειλε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί «να χειραγωγήσει και να εκβιάσει τα μέσα ενημέρωσης». «Η κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει με 20 εκατ. ευρώ, εν κρυπτώ και χωρίς κριτήρια, μέσα ενημέρωσης ανύπαρκτα ή που δημιουργήθηκαν ακόμη και επί τούτου, μόνο και μόνο για να λάβουν τα κονδύλια», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι «ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε ψηφιακό μητρώο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο», αλλά «δυστυχώς όπως ανέδειξαν τα ίδια τα ρεπορτάζ, ορισμένα από τα σάιτ που χρηματοδοτήθηκαν δεν εντάσσονταν σε αυτό».

«Εξαρχής στηλιτεύσαμε τη σκανδαλώδη μεθόδευση της κυβέρνησης, κλιμακώσαμε το θέμα με ανακοινώσεις, δηλώσεις, ακόμη και με ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα πόσα σε κάθε μέσο. Και αυτό δεν το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο, αλλά όλη η αντιπολίτευση, τα ίδια τα ΜΜΕ, και η κοινωνία», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη. Τίθεται ζήτημα δημοκρατίας, γιατί τελικά ΜΜΕ εκβιάζονται από την κυβέρνηση για να χρηματοδοτηθούν, και ζήτημα για τους ίδιους τους δημοσιογράφους, αφού στερούνται πόροι από πραγματικές επιχειρήσεις», τόνισε στη συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι «ως κριτήρια θα έπρεπε να είχαν οριστεί για τις επιχορηγήσεις ο αριθμός των εργαζομένων, η αναγνωσιμότητα, η επισκεψιμότητα, και η τηλεθέαση, καθώς και το 30% της συμμετοχής που αντιστοιχεί στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξει τα μέσα, όπως ήταν το σχέδιο μας για χρηματοδότηση του Τύπου. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε να το ακυρώσει, και να επιβάλλει τη λογική ενίσχυσης των κολλητών και ημετέρων. Αυτό είναι η ταφόπλακα της ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε ακόμη, ότι «προ δύο μηνών έστειλε επιστολή στο ΕΣΡ, στην οποία ζητήθηκε θεσμικά να διερευνήσει την μονομέρεια και την καταστρατήγηση του πλουραλισμού». «Δυστυχώς, μόλις προχθές το ΕΣΡ απεφάνθη ότι δεν χρήζουν διερεύνησης οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα, δεν γίνεται να μην το αντιλαμβάνονται οι θεσμικοί φορείς», σημείωσε.