Δήλωση «για τις νέες προκλήσεις Ερντογάν» έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, καθώς σήμερα, ανήμερα της Άλωσης της Πόλης, προγραμματίζεται προσευχή και ανάγνωση κορανίου στην Αγία Σοφία. 

«Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί. Επιχειρώντας να βεβηλώσει την Αγία Σοφία,  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς» τονίζει η κα Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση «άμεσα να ζητήσει παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία θα γιορτάσουν σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συμπλήρωση 567 ετών από την ημέρα που «η Πόλις εάλω», οι Τούρκοι τραβούν ακόμα περισσότερο το σχοινί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, γνωστοποίησε την ανάγνωση προσευχής την Παρασκευή 29/5 στην Αγία Σοφία στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης

Παρά τη διαφαινόμενη ακύρωση των σχεδίων για προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί, ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού, γνωστοποίησε την ανάγνωση προσευχής την Παρασκευή στην Αγία Σοφία στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.