Αποδέκτης πολλών παραπόνων από επιχειρηματίες που συναντούν συνεχώς μπροστά τους εμπόδια εκ μέρους των τραπεζών για τη χορήγηση νέων δανείων με εγγύηση του Δημοσίου έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να παρέμβει δραστικά. Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε ότι λίαν συντόμως θα συσταθεί τριμερής Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης των Δανείων προκειμένου να αίρονται άμεσα τα όποια εμπόδια βρίσκουν οι επιχειρηματίες.

Παράλληλα επίσης η συγκεκριμένη επιτροπή θα παρακολουθεί την πορεία των αιτήσεων και να παρεμβαίνει όποτε κρίνεται σκόπιμο ώστε να μην ζητούν οι τράπεζες συνεχώς πιστοποιητικά και να μειωθούν δραστικά οι εξασφαλίζεις που απαιτούν από τους επιχειρηματίες.

Θυμίζουμε τέλος ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από το Μέγαρο Μαξίμου τηλεδιάσκεψη με τους διευθύνοντες συμβούλους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπου ετέθη και το συγκεκριμένο ζήτημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.