«Η κυβέρνηση σχεδιάζει “στο πόδι” το ενεργειακό μέλλον της χώρας»

Η ΝΔ δήλωσε για τη ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:37
20/10/2010
«Η κυβέρνηση σχεδιάζει "στο πόδι" το ενεργειακό μέλλον της χώρας»
loading

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση σχετικά με τη ματαίωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό:

«Η ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό, του επιχειρηματικού σχήματος το οποίο στηριζόταν και σε κρατικά κεφάλαια από το Κατάρ, υπογραμμίζει δυο πράγματα:

Την πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης για το θέμα, η οποία με επίσημη, νυχτερινή μάλιστα ανακοίνωσή της πριν από μερικούς μήνες, είχε εμφανίσει έμμεσα τον εαυτό της ως μέρος ενός ιδιωτικού επιχειρηματικού σχεδίου.

Και το δισυπόστατο της κυβερνητικής πολιτικής για τη συγκεκριμένη επένδυση. Ένα μέρος από τους εμπλεκόμενους υπουργούς φαινόταν να επιδιώκει την επιτάχυνση της επένδυσης και ένα άλλο μέρος την επιβράδυνση. Οι κ.κ. Παμπούκης και Κουβέλης εμφανίζονταν θετικοί απέναντι σε αυτό το σχέδιο και η κα Μπιρμπίλη με επιφυλάξεις.

Από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε αυτό που σημειώσαμε και χθες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεγάλες επενδύσεις (fast track) στη Βουλή: Για μας οι επενδύσεις, ξένες και ελληνικές, είναι ευπρόσδεκτες και αναγκαίες. Με δυο προϋποθέσεις: Σεβασμός στο περιβάλλον και απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία της υλοποίησής τους.

Οι σημερινές εξελίξεις δικαιώνουν την θέση μας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει “στο πόδι” το ενεργειακό μέλλον της χώρας και υποβαθμίζει την επενδυτική μας αξιοπιστία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει