Τη συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο στην «απόπειρα εισβολής» στον Έβρο αλλά και καθημερινά στους δρόμους, στη μάχη με τον κορονοϊό, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου ΕΛ.ΑΣ. και δημοτικής αστυνομίας. 

«Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι κοντά στους πολίτες και πάλι, όπως ήταν αυτούς τους δυο μήνες, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός, με φιλική διάθεση, με συμβουλές, έτσι ώστε όλοι μαζί να περάσουμε και το δεύτερο βήμα, μέχρις ότου τελικώς να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό του κορονοϊού», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο χρονικό διάστημα έδωσαν τη μάχη στον Έβρο και απέτρεψαν την εισβολή που ήθελε ο πρόεδρος Ερντογάν και ταυτόχρονα στην επιδημία, με κίνδυνο της υγείας τους, χιλιάδες άνθρωποι ήταν καθημερινά στους δρόμους».

«Οι Έλληνες ήταν αξιοθαύμαστοι, επέδειξαν απόλυτη υπακοή και σεβασμό στις επιταγές των ειδικών και στις συμβουλές τους, προκειμένου να παραμείνουν στο σπίτι, και τελικώς νικήσαμε, στην πρώτη μάχη που δώσαμε, μένοντας στο σπίτι, την επιδημία. Το δεύτερο βήμα», συνέχισε, «είναι να μείνουμε ασφαλείς κυκλοφορώντας έξω. Το δικαίωμα του καθενός να κυκλοφορεί είναι συνταγματικό, είναι δεδομένο, είναι ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, νομίζω ότι όλοι μας μέρα με τη μέρα αντιλαμβανόμαστε, με βάση τις συμβουλές των ειδικών, τους κινδύνους που περιλαμβάνει η έλλειψη απόστασης μεταξύ μας και πιστεύω- είμαι βέβαιος γι’ αυτό- και αυτό θα κάνει και η Ελληνική Αστυνομία».

«Θα είμαστε κοντά και μαζί με τους πολίτες και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη δοκιμασία και θα βγούμε νικητές από την κρίση της πανδημίας και την οικονομική που έρχεται» τόνισε.