Αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών υπέβαλε η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της
Siemens.

Με επιστολή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών, η εξεταστική ζητεί τη διερεύνηση των λογαριασμών 25 χρηματιστών και επιχειρηματιών. Παράλληλα, με επιστολή της προς τις δικαστικές αρχές ζήτησε δικαστική συνδρομή για άνοιγμα λογαριασμών στο εξωτερικό -με τη συνεργασία της Εuropol- των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Διονύση Δενδρινού, Χρήστου Καραβέλα, Πρόδρομου Μαυρίδη, των νομικών προσώπων στα οποία συμμετέχουν οι προαναφερθέντες καθώς και οποιωνδήποτε άλλων φυσικών και νομικών προσώπων που κατά τη κρίση της δικαιοσύνης εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η επιτροπή ζητεί και την άμεση συγκρότηση μιας ειδικής επιτροπής που θα ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση κυβερνητικών στελεχών των υπουργείων Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών, τα οποία υπέγραψαν συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία την τελευταία 20ετία.

Η επιτροπή ζητεί επίσης, με παρέμβαση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, να κληθεί η Siemens να δώσει στοιχεία στην ίδια αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη.