Για τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. Σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα απάντησε πως «όλα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των πολιτών».

Όπως τόνισε ο Λ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής οι έλεγχοι έχουν δείξει ότι οι πολίτες συμμορφώνονται στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε παράλληλα ότι όλοι βρίσκονται μπροστά σε στιγμές δοκιμασίας και πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Προέχει να κρατήσουμε τον θάνατο έξω από τις πόρτες μας» σημείωσε.

Επίσης ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να πολιορκηθούν οι ναοί από πιστούς τις επόμενες ημέρες, συμπληρώνοντας ότι η Εκκλησία έχει δείξει την απαραίτητη συμμόρφωση στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

«Όλο το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας θα είναι στους δρόμους τις επόμενες ημέρες για την τήρηση των μέτρων» δήλωσε ενώ για τους φόβους περί εισόδου στη χώρα παράτυπων μεταναστών με κορονοϊό, ο Λ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις.