Για ιδεολογική μετατόπιση και στροφή από τις θέσεις που είχε η ΝΔ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και κορυφαία στελέχη του κόμματος ο διαγραφείς πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, και γγ. της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κιουτσούκης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, λέγοντας ότι «η ιδεολογία μας είναι ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός αυτό που ακολουθείται είναι κακέκτυπο, ή γενόσημο αν θέλετε, της ιδεολογίας μας».

«Μέχρι τις 26/10/11 και η ΝΔ τα ίδια που λέγαμε εμείς έλεγε. Αυτό αφορά τον αρχηγό της ΝΔ και τα κορυφαία της που έχουν κάνει στροφή είτε επικοινωνιακή είτε πολιτική, και δίνουν το δικαίωμα στο Βενιζέλο να λέει ότι δικαιώνεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Είναι εγκληματικό για την κοινωνία το μείγμα αυτής της πολιτικής, δεν μπορεί να πάει άλλο.Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν μπορεί να βασίζεται ούτε σε κοινωνικά συντρίμμια ούτε κοινωνικά ερείπια. Δεν μπορεί η λιτότητα από μόνη της να δώσει ανάπτυξη όσο μικραίνεις την πίτα μοιράζεις την φτώχεια, όχι σε πολιτικές Φριντμαν και Θάτσερ» πρόσθεσε.

«Είναι βέβαιο ότι οι θέσεις μας εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στο 1,5 εκατ. ανέργους περιλαμβάνονται και ψηφοφόροι της ΝΔ» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΙΤ.

«Στείλαμε μια επιστολή με δυο σκέλη. Το ένα, η αποτύπωση της πραγματικότητας που υφίσταται η κοινωνία, και δεύτερο σκέλος το ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός και κινείται στη λογική φορομπηχτικών και εισπρακτικών μέτρων (…) Μόνον εγώ από όλη την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ ΙΤ που υπογράφει το κείμενο διαγράφηκα» τόνισε για το κείμενο που προκάλεσε τη διαγραφή του.