Για την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ μετά το «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η ανεξάρτητη σήμερα βουλευτής σχολιάζει και τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να παίρνει μετεγγραφή στην Κουμουνδούρου. «Εάν ήθελα να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ θα είχα φύγει από το 2011. Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε δεν υπήρξε στη φιλοδοξία μου αυτό». Και τόνισε ότι είναι «γελοιότητες τα περί συναντήσεων με οποιοδήποτε πολιτικό χώρο».

Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολιτική μετατόπιση προς τα δεξιά. «Τα κόμματα απηχούν ιδεολογίες και ιδέες δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες», ανέφερε και επέρριψε ευθύνες για την πολιτική της Χαριλάου Τρικούπη στον πρόεδρο του κόμματος.

Για την αποχώρησή της, όπως είπε, δεν έχει κάνει συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Πολλοί όμως αναρωτιούνται με τη μεταστροφή που υπάρχει στο κόμμα. Κατ’ όνομα σοσιαλιστικό το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η παράταξη αυτή έχει δεχτεί ένα τεράστιο πλήγμα».

Η κ. Τζάκρη τόνισε ότι «θα πρέπει να τερματιστούν οι πολιτικές λιτότητας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει μία πολύ ισχυρή διαπραγματευτική σχέση. Ο κ. Σαμαράς δεν ήταν και ο πλέον αναμάρτητος».

Τόνισε ότι η χώρα έχει παράξει πρωτογενές πλεόνασμα με τρομακτικές θυσίες του ελληνικού λαού. «Θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της ανάπτυξης. Θα πρέπει να κάνει ένα πρόγραμμα παρέμβασης στην κοινωνία».

Αναφερόμενη στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκω πολιτικούς σχεδιασμούς. Έκανε μία πολιτική πρόσκληση για μία αλλαγή κατεύθυνσης στον τόπο. Όλα τα κόμματα στηρίχθηκαν στις διευρύνσεις. Δεν παρεξηγώ την κίνηση του κ. Τσίπρα, αυτό είναι δικαίωμά του».

Και τόνισε: «Δέχθηκα μία μεγάλη επίθεση. Ήταν αντίδραση του συστήματος επειδή τόλμησα να αντιδράσω. Αυτό το βρώμικο σύστημα επιτίθεται σε όποιον τολμήσει να αντιδράσει».