Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο κ.Στουρνάρας μετά τις χθεσινές εργασίες του Eurogroup υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας διότι είναι επικίνδυνα.

«Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας. Είναι επικίνδυνα. Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε μέτρα διαρθρωτικής φύσης με δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά όχι μέτρα λιτότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει επιτύχει πολύ σημαντική πρόοδο έως τώρα.

«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τι μέτρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, εάν όντως υπάρχει» είπε ο κ. Στουρνάρας.

«Προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η προσαρμογή μέχρι τώρα ήταν τόσο τεράστια που δεν μπορούμε να λάβουμε νέα μέτρα λιτότητας, δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο του λαού» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα προσχέδιο προϋπολογισμού με τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα προκειμένου οι στόχοι να είναι βιώσιμοι και επιτεύξιμοι.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά για να κλείσει το όποιο δημοσιονομικό κενό και για να έχουμε έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό» είπε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει καλύψει το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους υποψήφιους επενδυτές, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι αυτό που μπορεί να πει είναι ότι «έχουν εξαλείψει τις αιτίες της κρίσης», τονίζοντας ότι η ύφεση είναι αρκετά μικρότερη από ότι είχε υπολογιστεί.

«Για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Πριν έναν χρόνο κανείς δεν το πίστευε, ούτε εγώ» είπε ο υπ.Οικονομικών.