Ο Χατζηδάκης πηγαίνει Ολλανδία για να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος πετάει το απόγευμα για Άμστερνταμ προκειμένου να έχει συναντήσεις με υπουργούς και εκπροσώπους εταιρειών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:52
19/02/2020
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει Ολλανδία για να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων
3
loading

Στο Άμστερνταμ μεταβαίνει το απόγευμα οι υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και να μεταφέρει την τεχνογνωσία στη Ελλάδα.

Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης από πλευράς υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς έχουν εγκατασταθεί 46.000 σταθμοί φόρτισης και ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

Συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και Κλιματικής Πολιτικής, κ. Eric Wiebes και με την υπουργό Περιβάλλοντος, κα Stientje van Veldhoven. Θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Elaad NL, του κέντρου καινοτομίας για τις έξυπνες υποδομές φόρτισης και τη διαχείρισή τους από το ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς και τις ολλανδικές εταιρείες Allego και Alfen, leaders στον τομέα των λύσεων φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Το πρόγραμμα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τη διοίκηση της Leaseplan, καθώς και με δημόσιους φορείς υπεύθυνους για την υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης της ηλεκτροκίνησης, όπως τον δήμο του Άμστερνταμ (που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έως το 2030 θα απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην πόλη). Τέλος, κατά την παρουσία του στο Άμστερνταμ, θα επισκεφθεί taxi point (πιάτσα), όπου φορτίζουν τα ταξί, τα οποία είναι όλα ηλεκτροκίνητα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar makedon

    Η αλλιώς: ευκαιρία για τζάμπα ταξιδάκι με τα λεφτά των κορόιδων... Λες και η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης θέλει τη μούρη του για να μεταλαμπαδευτεί!

  2. avatar 2020

    Δεν μας έχουν πει όμως που θα εναποθέτουν τις μπαταρίες τον οικολογικών οχημάτων όταν θα τελειώνει ο κύκλος τους ; Δεν είναι βλαβερές για το περιβάλλον;

  3. avatar Τι???

    Αυτό είναι τόσο βλήμα που δεν μπορεί να κατανοήσει την μέρα με την νύχτα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει